Kako biste kaznili Hajduk zbog prijetnji Bruni Mariću?

Foto: Hina

SLUČAJ brutalnog napada na Brunu Marića brzo je postao najveći problem domaćeg nogometa zbog kojeg se pišu hitna priopćenja, optužuju navijači i sportski dužnosnici, a traži se i reakcija policije i visoke politike. Klubovi HNL-a zajedno su sa HNS-om i nogometnim sucima jednoglasno osudili napad i dali podršku Mariću, ali jedino je Hajduk izveo drugačiju akciju i umjesto nasilja nad jednim sucem, osudio sveukupno nasilje nad hrvatskim nogometom koje također traje već godinama.

> PRIJETNJE I RASIZAM Hajduku rekordna kazna, prijeti i pražnjenje Poljuda


Ipak, splitski navijači, koji Mariću pamte na desetke propusta (posebno protiv Dinama), nisu stali na tome već su na posljednjoj prvenstvenoj utakmici uvredama i novim prijetnjama poslali jasnu poruku da napad na Marića ne osuđuju. Zanimljivo je da je među Torcidom na toj utakmici bio i predsjednik Hajduka što je skandiranju dalo drugačiju dimenziju.


Danas je HNS kaznio Hajduk najtežom kaznom ove sezone, sa 50 tisuća kuna i upozorenjem da će sljedeći takav prijestup značiti igranje pred praznim tribinama, što klubu s Poljuda ne bi bio prvi put.

"Nedopustivo je da se klub tijekom utakmice nije ogradio od prijetnji, rasizma, ali i baklji koje su upadale u teren. Posebno jer je Hajduk recidivist", kazao nam je disciplinski sudac HNS-a Saša Pavličić-Bekić.

Zanima nas i vaše mišljenje. Je li Hajduk kažnjen predrastično ili je zaslužio i težu kaznu? Jesu li za uvrede i prijetnje krivi samo navijači ili i klub jer ih podržava? Kako biste vi kaznili Hajduk? Glasajte u anketi i komentirajte.
 

 

Pročitajte više