NBA

Kako se Toni Kukoč našao usred svađe Scottieja Pippena i Kevina Duranta

Foto: AP Photo/Jeffrey Phelps/Guliver

LEGENDARNI Scottie Pippen dao je veliki intervju za GQ, u kojem je iskritizirao gotovo sve najveće zvijezde današnjice, a posebno je iznenadio riječima o Kevinu Durantu.

Budući da je Durant opsjednut svime što se o njemu govori i piše, nije mu trebalo dugo da udari kontranapad na Pippena, u kojem je iskoristio i Tonija Kukoča.

Durant nije uspio odvesti Brooklyn Netse ni do finala Istoka u doigravanju, a Pippen je objasnio zašto se to dogodilo te zaključio da zbog toga nije dobar kao LeBron James.

Previše toga uzima na sebe

"Durant mora naučiti kako koristiti svoje momčadi, kako učiniti suigrače boljima. Koliko god da je velik, njegov talent je ograničen. Lako je mogao zabiti onu tricu, ubiti ih u regularnom dijelu utakmice, a onda uopće ne bismo pričali o ovome. Ali znao sam da u produžetku neće zabiti. Uzimao je sve šuteve, igrao je cijelu utakmicu, a protivnici su ga fizički iscrpili. Znao sam da će izgubiti", govorio je Pippen, referirajući se na majstoricu serije protiv Milwaukeeja, koju su Bucksi dobili 115:111 nakon produžetka.

Bivši suigrač Michaela Jordana i Kukoča u šampionskim Chicago Bullsima kaže kako je Durant kroz cijelu karijeru imao druge zvijezde za suigrače, a sad kad je zbog ozljeda Irvinga i Hardena morao sam nositi Netse, nije znao raspodijeliti snagu, kao što je majstorski godinama činio LeBron James, nego je sve pokušavao riješiti sam. Iako je postizao nevjerojatne brojke, do kraja utakmice bio je iscrpljen.

"KD je uvijek bio bolji strijelac od LeBrona, ali ne i bolji igrač. Pokušao je sam pobijediti Buckse umjesto da iskoristi suigrače. LeBron bi pronašao način da ih pobijedi i ne bi bio toliko iscrpljen na kraju, a možda ne bi ni uzeo taj ključni šut. Ali LeBron nije KD i KD nije LeBron. KD je šuter i strijelac, ali nema ono što LeBron ima", rekao je Pippen.

Durant kritičarima redovito žestoko uzvraća

Durant je brzo odgovorio na Twitteru, ali naravno da nije branio ni opravdavao svoje postupke, nego je pokušao omalovažiti Pippena spominjanjem njegovih grijeha iz prošlosti.

"Nije li veliki Scottie Pippen odbio ući u igru u posljednjoj sekundi jer je bio povrijeđen što je trener nacrtao akciju za boljeg šutera?" napisao je Durant, misleći na utakmicu protiv New York Knicksa koju je košem sa sirenom odlučio Toni Kukoč dok se Pippen na klupi durio jer šut za pobjedu nije išao njemu.

U idućem tvitu Durant je podsjetio i kako je Pippen, ljutit na upravu Bullsa, odlučio otići netom prije početka sezone kako bi se mogao rehabilitirati dok traju utakmice, umjesto da mu propadne ljeto.

Durantu ovo nije prvi put da odaje svojevrsnu počast Toniju Kukoču. Kad se priključio Netsima, oporavljajući se od ozljede Ahilove tetive, na jedan od prvih šuterskih treninga došao je u Kukočevom dresu s brojem 7 iz Bullsa. Slučajno ili ne, u Netsima je Durant odabrao baš broj sedam.

Durantove simpatije prema Kukoču imaju smisla. Obojica su u NBA ligu došla s 208 cm (KD je u međuvremenu narastao do 211), vidljivim nedostatkom snage i mišićne mase te stilom igre koji daleko nadmašuje ono što se očekuje od igrača visine centra.

Pročitajte više