euro 2020

Kane objasnio zašto su prije tri godine izgubili od Hrvatske i kako su sad puno bolji

Foto: Reuters/Damir Šagolj

ZA šest dana Hrvatska na mitskom Wembleyju otvara Euro. Protivnik ne može biti teži. Domaćin Engleska jedan je od prvih favorita turnira.

Engleska je čak devet puta bila na europskim prvenstvima, ali nikad nije otišla do finala. Nacija od Tri lava ima velika očekivanja, a prva stepenica koju domaćin mora proći na putu do slave je viceprvak svijeta Hrvatska.

Upravo su ove dvije momčadi igrale polufinale SP-a u Rusiji prije tri godine, a tada je Hrvatska nakon produžetaka slavila 2:1.

Jedan od tragičara te utakmice bio je Harry Kane, koji je kod rezultata 1:0 za Englesku s tri metra pogodio vratnicu.

Engleska od svog najboljeg strijelca očekuje puno, a Kane zbog lakše ozljede nije siguran za prvi meč s Hrvatskom.

Engleski izbornik Gareth Southgate odluku o Kaneovom nastupu donijet će dan-dva prije utakmice ili na sam dan odigravanja susreta.

Napadač Tottenhama je danas razgovarao s engleskim novinarima i objasnio zašto je Gordi Albion danas jači nego prije tri godine.

"Vjerojatno se nalazimo u boljoj situaciji nego prije tri godine. Možda tada nismo bili sigurni gdje smo kao momčad, ali igrali smo zaista dobro i zapeli u tom polufinalu. Čini mi se da sad imamo dosta više iskustva, igrače s kudikamo više odigranih velikih utakmica i za klub i za reprezentaciju", izjavio je Kane.

"Osjećam da smo u dobrom trenutku. Znamo da je ispred nas još dosta posla, ne možemo tek tako doći i reći da ćemo osvojiti turnir jer neko veliko natjecanje nismo osvojili sad već prilično dugo", zaključio je centarfor Engleza.

Pročitajte više