Kaos u Zagrebu: Zbog Žižića Aco Petrović napustio Cibonu

Foto: Hina

NAJBOLJI igrač ABA lige Ante Žižić napustit će Cibonu za veliku odštetu i postati novi igrač turskog euroligaša Darušafake. Radi transfera nije otputovao na utakmicu 15. kola regionalne lige protiv Mornara. Mladi košarkaš doznao je za posao u zračnoj luci Pleso, na ček inu okrenuo se na petama i vratio kući.

> BOMBA Najveći dragulj hrvatske košarke kupuju turski bogataši

Ta je vijest u međuvremenu postala službena, a zbog prodaje sjajnog centra, ostavku na sve funkcije u Ciboni podnio je prvi čovjek zagrebačkog kluba Aco Petrović.

Aco je bio protiv prodaje, no bio je nadglasan. To je bio okidač za ovakvu odluku. Klub je dobio financijski mnogo izdašniju ponudu nego što je mogao dobiti u ljeto i odlučili su se odmah riješiti jednog od najboljih mladih igrača u Europi. Točan iznos još nije poznat.

Oko 15 sati službenim priopćenjem oglasio se Aco Petrović:

"S obzirom na to da je KK Cibona odlučila prodati Žižića u trenutku kada treba odigrati utakmice protiv Mornara i Partizana te tako ugrozila svoje sportske interese podnosim ostavku na mjesto Izvršnog dopredsjednika, člana Skupštine te predsjednika UO KK Cibona.“

''Ne slažem se s tim potezom, nemam namjeru preuzimati odgovornost za ovo. Ne može nam novac uvijek biti motiv, mora biti i rezultat", izjavio je Petrović.



Posao dogovoren u zadnja dva dana


Posao je dogovoren navodno u protekla dva dana, pa će se Cibonin predvodnik u gotovo svim statističkim kategorijama uoči odlaska preko Bare u Boston Celticse zaustaviti na još jednoj stanici u svojoj karijeri.

"Nije tajna da se mnogi klubovi zanimaju za 19-godišnjeg Žižića. KK Cibona je iznimno ponosna i sretna što stvara takve igrače kao što je Žižić, za koje se bore mnogi Europski, ali i NBA  klubovi, što ujedno potvrđuje kvalitetu rada kluba s mlađim dobnim skupinama.

"Ova situaciju će svakako doprinijeti stabilnosti i financijskoj situaciji kluba. Otvorit će se i prilika za mlađe igrače iz klupskog pogona kako bi se pokazali kao što je to učinio i sam Žižić prije 2 godine," stoji u Ciboninom priopćenju.

Pročitajte više