Karlović u finalu Queensa!

IVO KARLOVIĆ definitivno je postao zvijezda ATP Toura u londonskom Queensu. Nakon što je jučer s turnira eliminirao Australca Hewitta, danas je u polufinalnom meču posao olakšao Šveđaninu Johanssonu kojeg je svladao u svega sat i 24 minute igre.

"Karlo Veliki" kako ga nazivaju strani novinari, polako ali sigurno je postao tenisač s imenom i prezimenom, a ove je godine do nastupa u Queens Clubu ostvario svega tri pobjede na ATP turnirima.

Leyton Hewitt se mogao pridružiti Borisu Beckeru i Johnu McEnroeu u klubu četverostrukih pobjednika turnira, međutim, odlična igra Karlovića šokirala je Australca, ali i ljubitelje tenisa.

Karlović je sjajno krenuo u meč oduzevši servis Johanssonu, inače pobjedniku Australian Opena iz 2002. godine, već u prvoj igri dvoboja. Kasnije će se ispostaviti da će to biti jedini "break" u čitavom dvoboju. Do kraja prvoga seta naš je igrač autoritativno osvajao igre na svoj servis, te je ta dionica igre završena sa 6-4 u njegovu korist.

U drugom setu jedinu priliku za "break" Karlović je imao pri rezultatu 2-2, ali Johansson se dobrim servisima uspio izvući. Kod vodstva Šveđanina od 5-4 Johansson je osigurao jedinu "break-loptu" u čitavom meču. To je ujedno bila i set-lopta, ali Karlović je u tom trenutku zabio jedan od svojih ukupno 19 aseva (14 u drugom setu).

U "tie-breaku" prvi "mini-break" Karlović je ostvario za svoje vodstvo od 5-4, te je imao dva servisa za odluku. Poveo je sa 6-4 i osigurao dvije meč-lopte, no Johansson ih je uspio spasiti, te stići do vodstva 7-6 i svoje druge set-lopte.

Ipak, Karlović je uzvratio s osvojena dva poena na svoj početni udarac kojima je stigao do treće meč-lopte koju je i iskoristio za konačnih 6:4, 7:6 (7).

U finalu će Karlović igrati protiv branitelja naslova i drugog nositelja turnira, Amerikanca Andyja Roddicka koji je u drugom polufinalu bio bolji od Čeha Radeka Štepaneka sa 6-3, 3-6, 6-2.

Ivo Karlović je nakon pobjede nad Johansonom rekao kako jedva čeka zaigrati protiv Roddicka.

"On je odličan na travi a servis mu je nevjerojatan, tako da će to biti težak meč. Svaki će bod biti krucijalan, osobito bodovi iz tiebreakova." - rekao je Karlo Veliki.

Pročitajte više