Katanec kandidat za trenera Hajduka?

SREČKO KATANEC, čovjek koji se spominjao kao mogući nasljednik Otte Barića za mjesto hrvatskog izbornika, ovih se dana opet spominje, ali kao mogući trener Hajduka. Bez osnove, kaže on i dodaje kako je iz posve drugih razloga proveo vikend u Dalmaciji.

Objasnio je kako je vikend proveo u Pakoštanima gdje godinama ljetuje s obitelji te da se u Splitu našao s prijateljem. A taj prijatelj nije bio Igor Štimac kao ni bilo tko drugi iz Hajduka.

Nije previše htio govoriti o tome bi li želio raditi za Hajduk. "To nije bitno. Bitno je da se formiraju zaključci na temelju sitnica. Ne postoji ništa konkretno. Pustimo hipotetičke teze." – dodao je za Sportske novosti.

Što se tiče Vatrenih, Katanec pretpostavlja da će hrvatska reprezentacija uspjeti pobijediti sve "male" i plasirati se na SP kao prva ili druga u skupini. "Kranjčar i suradnici su ozbiljni. Pametni ljudi, neće ući labavo ni u koju utakmicu. Da sam ja u njihovoj koži, izrazito bih pazio i stoga što sam po prirodi oprezan." – rekao je.

Osvrnuo se i na Bišćana naglasivši kako o njegovom povratku trebaju odlučiti predsjednik Saveza i Izvršni odbor. Ukoliko je kandidat bio nediscipliniran, izbornik se nema što miješati.

"Hm, ako mu je teško reći "oprostite", bit će da i ne želi igrati za državnu momčad. Nije sve to tako jednostavno. Naime, što da se i ispriča, kako bi se osjećao da se vrati u kadar, kako bi ga momci prihvatili, gledajući suštinski, ne deklarativno?" – objasnio je.

Puno više od isprike je, kaže, nužno da se cijeli projekt i kohezija ne naruše. Osobe u reprezentaciji mora vezati istinsko prijateljstvo inače se ne može postići to da je svaki član spreman poginuti za onog drugog i za kolektiv u cjelini.

Pročitajte više