Kerum: Grad razmišlja o prodaji dionica Hajduka!

DOBRA ČETIRI sata sastančilo se na trećoj sjednici Nadzornog odbora Hajduka u novom sazivu. Dojam je da bi još potrajalo da do Poljuda nije svratio gradonačelnik Željko Kerum, da poviri kako ide.

Pred novinare su nakon višesatne debate izašli šef NO-a i Kerumov zet Petroslav Sapunar i zamjenik Jako Andabak. Analizirali su prethodni period i ne baš blistave rezultate te usvojili izvještaj šefa struke Ivice Šurjaka. "Ostalo je puno materijala za raspravu", konstatirao je kratko Sapunar, koji nije htio odgovarati na upite o financijskim rezultatima kluba. "Javite se Svaguši", ogradio se šef Nadzornog odbora Hajduka. 

"Razumni su to momci, shvatit će u kakvoj se situaciji nalazi klub..."

Financije su ipak bile glavna tema sjednice. "Razmatrali smo ugovore, velik je broj igrača na spisku, čak njih 58. Oformljen je tim koji će razgovarati s igračima, vidjet ćemo što se da napraviti. Jedan manji broj ima ugovore koji nisu najprikladniji. Razumni su to momci, vjerujem da će shvatiti u kakvoj se situaciji nalazi klub", kazao je Sapunar, podsjetivši da Hajduk loše stoji u očima javnosti s obzirom na slabe rezultate, a svoj danak neminovno je uzela i recesija. 

Kerum: Razmišljamo o ideji da Grad proda dionice Hajduka

Golem je balast koji pritišće klub s Poljuda,  a neugodnog utega želio bi se što prije riješiti i splitski gradonačelnik Kerum, koji je u klupskom kafiću na piću s novinarima još jednom podsjetio da je najprihvatljivija opcija za Grad 25 plus jedna dionica.

"Znate, rashodi kluba su veći od prihoda i to se mora promijeniti. Situacija je teška i u državi i u klubu. Nije lako raditi. Razmišljamo da grad zadrži samo kontrolni paket, 26 posto dionica, a da ostatak prodamo", priznao je Kerum mogućnost da klub koji naredne sezone slavi stogodišnjicu postojanja završi u rukama privatnika. Koji ne mora nužno biti stranac. "Ima dovoljno i naših ljudi s potrebnim kapitalom", zna Kerum.

"Nećemo ništa naprasno"

Do tada, preostaje se riješiti viška igrača. "Hajduk je veliki klub i ne misli ništa naprasno činiti prema igračima. Dogovor ćemo postići kroz dijalog", optimističan je Jako Andabak, koji je uvjeren da Hajduk ima snage potući Dinamo u borbi za Kup. Ni Andabak, ni Sapunar nisu željeli o konkretnim imenima. Kao ni o strategiji pregovora. A ni o optimalnom broju igrača.

Ima li šanse da uopće netko novi dođe na Poljud? "Ako bude prilike, ovisi o situaciji, do 10.- og se svašta može dogoditi", zagonetan je bio Sapunar.

Kako bilo, komisija za odstrel koju čine Sapunar, Šurjak, Svaguša i Tomislav Mamić, s radom i razgovorima kreće nakon blagdana. Valjda će se do priprema znati s kim sve Hajduk raspolaže.

Pročitajte više