Kiša i Darcis ispratili Ljubu, ništa od okršaja s Đokovićem

KIŠA i Steve Darcis, 49. igrač svijeta, ispratili su Ivana Ljubičića s terena br.1 u Foro Italicu. Belgijanac je slavio 7:5, 7:6. To je bio i treći posrtaj našeg tenisača u prvom kolu na tri velika u ovoj godini. Australian Open, Miami i evo danas Rim (treći put uzastopce put u prvom kolu Rima).

Sindrom neiskorištenih break lopti i dalje prati hrvatskog tenisača. Uz to, danas je Ljubu na otvaranju četvrtog Mastersa ove sezone u Rimu izdao i beckend. Protiv 49. igrača s ulazne ATP liste nije bilo dovoljno niti 8 break lopti (1:7) u prvom setu. Čak četiri kod 5:5.

S druge strane, Belgijac je uzeo sve što je bilo važno, doduše, propustio je tri set lopte na 5:4, ali u 12 gemu nije ispustio pruženu priliku. Istina, Ljubo mu je pripomogao neaktivnom igrom i "tankim“ prvim servisom (iako je odservirao 11 aseva), no Darcisu se ne može odreći ni želja ni upornost, a niti kvaliteta. Igrač koji je u od srpnja 2007. do danas napredovao za 431.mjesto agresivnom igrom sa zadnje crte čvrsto je upravljao mečom, a posebno u drugom setu (dvije meč lopte na 5:4) i tie breaku kada se meč lomio.

Nije ga omela ni kiša koja je počela padati pred kraj meča. Mora se reći da je bio i miljenik sreće. Posljednji poen za 6:6 u drugom setu, donijela mu je mreža, a na meč lopti u tie-breaku Ljubičićev bekend sa mreže otišao je u aut. No kažu sreća prati hrabre, a Belgijanac ju je danas zaslužio.

Čilićev meč prekinut

Dvoboj između Marina Čilića i Talijana Potita Staracea prekinut je kod rezultata 3:3 u prvom setu. Ivo Karlović i Mario Ančić svoje će mečeve 1. kola odigrati sutra. Karlović će igrati protiv 16. nositelja, Francuza Paul-Henrija Mathieua, a Ančić protiv Španjolca Feliciana Lopeza.

Ljubičić će u ponedjeljak imati dvostruki program. Naime, s Rusom Igorom Andrejevim zaigrat će i u 1. kolu igre parova protiv Španjolaca Lopeza i Verdasca. Ivo Karlović također će prvog dana turnira nastupiti u 1. kolu parova. Partner Karloviću je Nizozemac Wassen, a s druge strane mreže bit će Talijani Cipolla i Starace.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više