Kladionice Ljubičiću daju velike šanse za osvajanje Masters Cupa

KLADIONICE na Internetu daju relativno mali koeficijent za oklade da će Ivan Ljubičić osvojiti Masters Cup u Šangaju.

Prema Internet kladionicama Coral, BluesQ i Stan James, Ivan Ljubičić je među tri favorita za osvajanje turnira najboljih osam tenisača na svijetu.

Prvi je, očekivano, Švicarac Roger Federer, čiji se koeficijent kreće između 1.50 i 1.90, ovisno o kladionici. Koeficijent na Federera ne treba čuditi, jer je posljednje dvije godine osvajao Masters Cup, a ove godine ima omjer 77:3.

Federera slijedi mladi Španjolac Rafael Nadal, čiji se koeficijent kreće između 2.50 i 3.0.

Podsjetimo, radi se o prvom i drugom tenisaču svijeta koji su ove godine osvojili svaki po 11 turnira.

Ivana Ljubičića, kojem će ovo biti prvi nastup na Masters Cupu u karijeri, kladionice vide kao trećeg kandidata za osvajanje turnira. Koeficijent na Ljubičića kreće se između 7.0 i 10.0 (na 1 uloženu kunu dobitak 7, odnosno 10 kuna).

Razlog tome je fantastična Ljubičićeva forma - u posljednjih pet turnira na kojima je igrao plasirao se u čak četiri finala, a dva je osvojio, u Beču i Metzu.

Četvrto mjesto zauzeo je veteran Andre Agassi, kojem će ovo biti 13. nastup na Masters Cupu, a "do kraja" je otišao 1990. godine pobijedivši u finalu Stefana Edberga. Kladionice na Agassia su oko 11.0.

U drugoj skupini su David Nalbandian (između 16.0 i 33.0) i Nikolaj Davidenko (između 33.0 i 50.0), dok se najmanje šanse daje Gastonu Gaudiu (između 33.0 i 50.0) i Guillermu Coriji (između 33.0 - 66.0).

Treba napomenuti da su na ATP ljestvici Agassi, Coria i Davidenko bolje plasirani igrači od Ivana Ljubičića.

Sudeći prema procjenama stranih kladionica, Ljubičić bi trebao završiti treći, ali većini je poznato da termin "trebao bi" vezan s kladionicma malo znači.

No, iznenađenja uvijek postoje, a nadamo se da će nam ga ovog puta prirediti upravo Ljubičić.

S.H.

Pročitajte više