Kličko nokautirao Chambersa u posljednjoj rundi za obranu naslova najboljeg teškaša svijeta

UKRAJINAC Vladimir Kličko (33), aktualni svjetski prvak u teškoj kategoriji prema IBF, WBO i IBO verzijama, lako je obranio svoje naslove protiv šest godina mlađeg američkog izazivača Eddieja Chambersa.

U nedinamičnoj borbi održanoj u Esprit Areni u Düsseldorfu Kličko je slavio nokautom u posljednjoj, 12. rundi.

Tijekom cijelog dvoboja Kličko je strpljivo stvarao bodovnu prednost i kada se činilo da će njegove titule potvrditi suci, sjevnuo je lijevi kroše u samoj završnici, koji je Chambersa prikovao za pod s kojeg se dugo nije dizao.



Chambers tijekom cijelog meča nije uspio ozbiljnije ugroziti Klička, koji je od prve do posljednje runde na svoj karakterističan način neugodnim direktima stvarao bodovnu prednost i držao protivnika na distanci.

Mlađi brat Kličko ne zna za poraz od travnja 2004. godine kada ga je pobijedio Amerikanac Lamon Brewster. Pobjeda nad Chambersom bila mu je 12. uzastopna i 54. ukupno u karijeri (iz 57 borbi), a prethodno je svoje naslove obranio prošle godine protiv Uzbekistanca Ruslana Čagajeva (tehničkim nokautom u devetoj rundi).

"Chambers me nije pošteno udario"

Kličko je dobro koristio svoju visinsku razliku (13 centimetara) i veću masu (16 kg), kao i veći raspon ruku, te je direktima držao Chambersa na distanci.

"Moram mu odati priznanje na brzini. Ali nema veliku snagu u udarcu i mislim da je njegov plan u borbi propao negdje oko šeste runde" rekao je Kličko, aludirajući na Chambersovu taktiku da brzim kretanjem i kontakt borbom pokuša doći do pobjede.

"Mislim da me zapravo nije pošteno udario, ali svejedno nije bilo lako. Možda sam želio malo presavršenu borbu" dodao je ukrajinski borac, kojem je ostvarena pobjeda bila 12. uzastopna i 54. ukupno u karijeri iz 57 borbi, te 48. ostvarena nokautom.

Chambersu je ovo bio drugi poraz u 37. borbi u karijeri (prvi je doživio od Aleksandra Povetkina u siječnju 2008.).

Pročitajte više