LIGA PRVAKA

"Klopp nije vjerovao da ćemo izbaciti Barcelonu. Nikad ga nisam vidio takvog"

Foto: EPA-EFE

ŠEST DANA ostalo je do velikog finala Lige prvaka kada će na stadionu Atletico Madrida Wanda Metropolitano za naslov igrati Liverpool i Tottenham.

Obje ekipe nadoknadile su nevjerojatne zaostatke u polufinalu kako bi stigle do finala. Spursi su izgubili prvu utakmicu kod kuće od Ajaxa 1:0, a u Amsterdamu su na poluvremenu bili u zaostatku od 2:0. Onda je zvijezda večeri postao Lucas Moura koji je hat-trickom odveo Tottenham u finale, a treći gol zabio je u posljednjoj sekundi utakmice.

Liverpool je napravio jednako impresivnu stvar protiv Barcelone. U Španjolskoj su u prvom susretu izgubili 3:0 i svi su mislili da Katalonci u Engleskoj trebaju samo završiti posao. Ipak, Kloppova momčad je odigrala najbolju utakmicu ove sezone, deklasirala Barcelonu 4:0 i tako izborila ulazak u finale. Ovaj podvig bio je posebno impresivan kada uzmemo u obzir da su Redsi u drugom susretu igrali bez dvojice startnih ofenzivaca, Roberta Firmina i Mohameda Salaha.

"Nikad nisam vidio takvog šefa"

Zato je igrao Sadio Mane, njihov standardni partner u napadu, koji je otkrio da ni Jürgen Klopp, koji je inače uvijek pozitivan, nije vjerovao u preokret.

"Prije te utakmice nikad nisam vidio šefa takvog. Klopp nas je ohrabrivao, ali ni on nije vjerovao u preokret. On je briljantan, natjera te da se boriš za njega i daš sve što imaš na terenu", rekao je Mane u razgovoru za Telefoot.

Ne želi bježati od činjenice da je Liverpool favorit u finalu protiv Tottenhama.

"Finale je jedna utakmica, bit će drugačije nego u Premiershipu. Vjerujem da smo favoriti", završio je Mane.

Pročitajte više