Knežević zabio i Sampdoriji

OČIGLEDNO je da na Darija Kneževića, našeg reprezentativca u redovima Livorna, stimulativno djeluje milijunski vrijedan interes nekih od najjačkih talijanskih, ali i europskih klubova. Knežević je ponovno zabio gol za svoju momčad u dvoju 13. kola Serije A protiv Sampdorije na domaćem terenu, na stadionu Armanda Picchija.

Bivši je Riječanin doveo domaće u vodstvo pogotkom glavom u devetoj minuti utakmice. Samo stotinjak sekundi kasnije na 2:0 je povisio Tavano.

Stoper hrvatske reprezentacije zabio je u prošlom kolu u gostujućoj pobjedi njegove momčadi u Sieni 3:2.

Milan se provukao u Caglariju

Milan je na gostovanju kod Cagliarija primio gol već u četvrtoj minuti, no posljednjeplasirani sastav prvenstva do kraja ipak nije uspio izdržati nalete Ancelottijeve momčadi, za koju je napokon zaigrao Ronaldo, i to od prve do posljednje minute.

Upravo je Brazilac, sada s bujnom afro-frizurom, iznudio 11-erac na kraju prvog poluvremena, koji je njegovu zemljaku Kaki obranio domaći vratar Fortin. U 54. minuti Ronaldo je majstorskim udarcem pogodio Fortinovu vratnicu, a Milanezi su napokon izjednačili u 61. minuti, kada je Gilardino zabio iz jednog odbijanca nakon ubacivanja Serginha s lijeve strane.

Pobjednika je u 86. minuti odlučio Andrea Pirlo zabivši iz slobodnog udarca s oko 25 metara u Juninhovu stilu. Lopta se u teško obranjivoj, idealnoj putanji spustila pod gredu, no Fortin je udarac definitivno dočekao nepripremljen, na krivoj nozi.

Bila je to već četvrta pobjeda Ancelottijevih nogometaša na gostovanju, dok na San Siru ove sezone još nisu pobijedili. Dario Šimić nije bio u zapisniku.

Lazio je u Rimu došao do pobjede nad Parmom (bez Igora Budana u zapisniku) golom u posljednjoj minuti, dok je Napoli na svom San Paolu pobijedio Cataniju zahvaljujući dvama golovima Urugvajca Marcela Zalayete.

Udinese se, barem do utakmice Juventusa u večernjem terminu, dokopalo trećeg mjesta na ljestvici pobijedivši na Friuliju Sienu 2-0. Strijelci su bili Quagliarella u 43. i reprezentativac Di Natale u 80. minuti. Slabašnim gostima ništa nije olakšalo niti isključenje domaćeg nogometaša Felipea u 45. minuti.

Serie A, 13. kolo, nedjelja:

Cagliari - Milan 1:2 (Acquafresca 4/Gilardino 61, Pirlo 86)
Napoli - Catania 2:0 (Zalayeta 43, 65)
Empoli - Torino 0:0
Reggina - Fiorentina 0:0
Lazio - Parma 1:0 (Firmani 90)
Udinese - Siena 2:0 (Quagliarella 43, Di Natale 80)
Livorno - Sampdoria 3:1 (Knežević 9, Tavano 10, 89/Belluci 80)

D.R./Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više