LA LIGA

Koeman ispričao o čemu je razgovarao s nesretnim Messijem kad je došao u Barcelonu

Foto: Getty Images

PROTEKLOG je vikenda Leo Messi prvi put ove sezone zabio gol iz igre za Barcelonu. Unatoč statistici i čestoj nezainteresiranosti na terenu, on je i dalje najbolji igrač svijeta. 

Tako barem tvrdi Ronald Koeman, koji ga je u subotnjoj utakmici protiv Betisa (5:2) za početak ostavio na klupi, službeno zbog udarca koji je primio.

"Messi mi je pokazao da još želi osvajati trofeje i biti najbolji na svijetu. Barcelona je bila, jest i bit će bolja momčad s Messijem nego bez njega", rekao je trener Katalonaca za Sport.

"Kad sam stigao u klub, rekli su mi da je Messi nesretan. Razgovarali smo u njegovoj kući i objasnio mi je svoje razloge. Bio sam iskren i rekao mu da su najbitniji sustav, njegova pozicija na terenu i njegova važnost za momčad. Ali probleme koje je imao s klubom ja nisam mogao riješiti. Od prvog dana govorim da je on najbolji i da je predan klubu", nastavio je nizozemski stručnjak te izrazio uvjerenje da će i njegova forma doći na svije mjesto kako sezona bude odmicala.

"Imao je nesreće u nekim utakmicama i nije mogao pružiti svoje uobičajene izvedbe, ali siguran sam da će do kraja sezone doći do uobičajenog broja golova", kaže Koeman koji za najlošiji start Barcelone u sezonu u eri u kojoj se za pobjedu dodjeljuju tri boda nije okrivio Messija ni momčad, nego suce.

"Promijenili smo sliku momčadi, unijeli svježi zrak u svlačionicu, povećali intenzitet treninga i odigrali neke dobre utakmice. Izgubili smo dosta bodova u utakmicama u kojima smo mogli ostvariti bolji rezultat, ali sudačke odluke su utjecale na neke od njih. Znamo da moramo biti još bolji i već se pripremamo za zahtjevan raspored nakon reprezentativne stanke", zaključio je Koeman.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više