KONAČNI OBRAČUN NA WEMBLEYJU "Njih dvojica su među najboljima na svijetu"

Foto: Getty Images / Guliver Image

KULTNI Wembley spreman je za konačni obračun Tottenhama i Juventusa (20:45). Remi 2:2 iz Torina ostavlja baš sve opcije otvorenima u večerašnjem uzvratu u Londonu. Stara dama je prosula velikih 2:0 s početka prvog dvoboja, a engleski rival stigao do zlatnog rezultata pa sada praktički samo ne smije izgubiti pred svojim navijačima.

> JUVE BEZ RATNIKA U LONDONU Mandže nema na stadionu na kojem je zabio najljepši gol karijere

Bit će to novi sudar sjajnih napadača Harryja Kanea i Gonzala Higuaina. Argentinski golgeter je zabio dva gola u prvih devet minuta prvog susreta, ali je promašio penal za 3:1 u finišu prvog poluvremena i na kraju odnio etiketu tragičara.

Pipita, koji je zabio osam golova u 2018., uspio se oporaviti od ozljede i večeras će krenuti od prve minute, ali će utakmicu sezone propustiti Mario Mandžukić zbog problema s mišićem.

"Higuain je spreman i igrat će zajedno s Dybalom od starta. Tottenham je odlična momčad, u kojoj igraju vrhunski igrači, ali mi možemo svakog pobijediti, pa zašto to ne bismo mogli uraditi na Wembleyju? Došli smo po pobjedu i čvrsto vjerujemo u to. Imali smo 2:0 u prvom susretu, ali smo se onda opustili i kažnjeni smo zbog toga. Zato nam večeras treba savršena predstava", jasan je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

S druge strane, Kane je prošao istrčalog Buffona i smanjio na 2:1, a Eriksen kasnije zabio iz slobodnog udarca za 2:2. Engleski napadač već godinama igra fantastično i samo je u ovoj godini postigao 11 golova.

"Imamo dobar rezultat iz Torina. No večeras ne smijemo pogriješiti. Juventus je godinama talijanski prvak, prošle je sezone igrao finale Lige prvaka i ima prave šampione u momčadi. Zato moramo biti oprezni. Higuain? On je među najboljim svjetskim napadačima, baš kao i naš Kane. Bit će to još jedan uzbudljiv susret, a nadamo se da ćemo mi na kraju slaviti", naglašava strateg Tottenhama Mauricio Pochettino.

Usporedbe radi, kao što smo i spomenuli, Kane je u 13 utakmica ove godine zabio 11 golova, uz jednu asistenciju. Ukupno gledano, ove sezone je u 37 susreta postigao čak 35 pogodaka i upisao četiri asistencije. 

Higuain je u posljednjih šest utakmica za Juve zabio osam golova i dodao tri asistencije. Od početka sezone do sada je u 35 mečeva 20 puta tresao mreže rivala pa će vjerojatno njihov izravni duel odlučiti tko će u četvrtfinale.

"Kane je jedan od najboljih napadača na svijetu, u to nema dvojbe. Podsjeća me na Gabriela Batistutu, jer čini neke stvari velikom lakoćom kao što je to radio i Bati. Fizički je dominantan, opasan s obje noge, inteligentan i u svakom trenutku je spreman pobjeći obrani, a opet i opaliti iz daljine. Jako je teško igrati protiv takvog igrača", nahvalio je Engleza Buffon.

Tottenham je u sjajnoj seriji i ne zna za poraz u zadnjih 17 utakmica u svim natjecanjima, uz 11 pobjeda i šest remija. No Juventus je vezao čak 20 susreta bez poraza (17 pobjeda i tri remija). 

Zanimljivo, Spursi su pobijedili posljednje četiri utakmice na Wembleyju u Ligi prvaka, a slavili su 3:1 (CSKA Moskva), 3:1 (Borussia Dortmund), 3:1 (Real Madrid) i 3:0 (APOEL). 

 

Pročitajte više