Kovačev Salzburg pobijedio Srnin Šahtar, Arsenal slavio u gostima

VEČERAS su odigrane i preostale prve utakmice 3. pretkola Lige Prvaka. Najveće iznenađenje priredila je Slavija iz Praga svladavši Ajax u gostima, dok je najuvjerljiviji domaćin bila španjolska Sevilla koja je sa 2:0 pobijedila AEK.

Nakon izbacivanja Genka, momčad Sarajeva nije uspjela prirediti novo iznenađenje. Kijevski Dinamo slavio je na Koševu s 1:0, a strijelac je bio Šackih u 12. minuti. Tomislav Bušić, koji nastupa u Dinamu kao posuđeni igrač Hajduka, nije bio niti na klupi.

San Bate Borisova da postane prvi bjeloruski klub u Ligi Prvaka ostaje živ i uoči uzvrata, nakon što je Genardij Bližnjuk zabio za 2:2, tri minute prije kraja protiv Steaue iz Bukurešta. Golove za Steauu zabio je  N.D. Goian i N. Dica, dok je prvi gol za Borisov zabio Radkov.

Fenerbahče je kao domaćin svladao Anderlecht 1:0 (Alex 32.), uspješan je bio i drugi turski predstavnik Besiktas koji je na gostovanju kod Züricha izvukao povoljan rezultat 1-1 (Alphonse 90. / Delgado 4.).

Zasigurno najveće iznenađenje 3. pretkola je domaći poraz Ajaxa od Praške Slavije. Jedini gol na utakmici postigao je u 72. minuti Kalivoda iz penala.

Kovačev Salzburg bolji od Srninog Šahtara

U dvoboju klubova naših reprezentativaca, Red Bull Salzburga Nike Kovača i  Srninog Šahtara, zadovoljniji može biti Kovač pošto je njegov klub izvukao minimalnu prednost uoči uzvrata 1:0.

Oba hrvatska reprezentativca odigrala su cijelu utakmicu za svoje klubove. Obojica su zaradili i žute kartone, Srna u 37., a Kovač u 49. minuti. Jedini pogodak postigao je njemački internacionalac Alexander Zickler u 10. minuti iz jedanaesterca.

"Bili smo bolja momčad, imali smo puno prilika i mislim da imamo jako dobre izglede za plasman u Ligu prvaka", komentirao je neposredno nakon utakmice kapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovač.

Sevilla je ubilježila najuvjerljiviju domaću pobjedu u cijelom 3. pretkolu svladavši grčki AEK sa 2:0. Golove za Španjolce postigli su Fabiano i Kanoute u 48. i 67. minuti.

Arsenal bez Eduarda do pobjede od 2:0

U posljednjoj utakmici Arsenal je uvjerljivo svladao prašku Spartu i bez našeg ozljeđenog Eduarda da Silve. Za razliku od svog gradskog rivala Slavije, Sparta je odigrala poprilično blijedo, pa je Arsenal već u prvoj utakmici gotovo osigurao prolazak u skupinu. Prvi gol za engleski klub zabio je Cesc Fabregas u 72 minuti, da bi u posljednjoj minuti utakmice Bjelorus Hleb povisio na 2:0.

Liverpool slavio protiv Toulousea

Liverpool je na gostovanju kod francuskog Toulousea pobijedio s 1-0 u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka. Strijelac je bio Ukrajinac Voronjin u 43. minuti. Menadžer Liverpola Rafael Benitez izostavio je iz prvog sastava petoricu standadnih prvotimaca (Torres, Kuyt, Riise, Agger, Alonso), no, to se nije osjetilo na igri Redsa koji su potpunu dominaciju u prvom poluvremenu okrunili krasnim golom ukrajinskog pojačanja Andrija Voronjina. Ukrajinac je opalio s više od 20 metara i zakucao loptu u gornji lijevi kut vratara Doucheza. U nastavku Toulouse nije uspio ozbiljnije ugroziti vratara Redsa, Španjolca Pepea Reinu, kako bi barem došao do izjednačenja.

Rezultati:

Tolouse - Liverpool 0:1
Spartak Moskva - Celtic 1:1
Tampere United - Rosenborg 0:3
Bate Borisov - Steaua Bukurešt 2:2
Fenerbahče - Andrelecht 1:0
Sarajevo - Dinamo Kijev 0:1
Zurich - Bešiktaš 1:1
Ajax - Slavia Prag 0:1
Salzburg - Šahtar 1:0
Sevilla - AEK 2:0
Sparta Prague - Arsenal 0:2

M.P./ Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više