Divlji derbi: Kovačić najgori, remek-djelo u produkciji BBC-a, Navas produljio život Benitezu

Screenshot: Youtube

DRAMA U VALENCIJI, sjajna i uzbudljiva utakmica u kojoj su domaćin i Real u 18. kolu Primere podijelili bodove (2:2), očekivano jutro poslije donosi brojne repove, reakcije i polemike u španjolskim medijima.

Ipak, konsenzus je da je Mateo Kovačić bio najgori igrač derbija na Mestalli, pa je Marca igraču zasluženo isključenom u 70. minuti zbog grubog prekršaja na Cancelu dala najslabiju ocjenu, četvorku.
 
Ali, tu već počinju prijepori, odnosno situacijom koja je neposrednog prethodila Kovčićevom crvenom kartonu, jer u Realu tvrde da su tada oštećeni za nedosuđeni jedanaesterac kada je Abdennour gurnuo Ronalda. Nakon toga je loptu uzeo Domenech, pa je završila kod Cancele na kojeg je nasrnuo Kovačić.

Tu nije kraj zahjevima Reala za nedosuđenim penalima; na samom kraju prvog poluvremena Pepe je srušio Andrea Gomesa, a sudac Martinez Sanchez pokazao na bijelu točku, odakle je Daniel Parejo izjednačio na 1:1 za Valenciju.

I dok se nitko ne buni na ovu sudačku odluku, u Realu su itekako nezadovoljni onim što smatraju velikim propustom suca u prethodnoj akciji, kada je Orban nekažnjeno srušio Balea u kaznenom prostoru. Pitanje je kako bi završila utakmica da je tada dosuđen penal za Real, koji je u tom trenutku vodio. Ali, umjesto s 0:2, na poluvrijeme se otišlo s 1:1.
 
Upravo je Realov prvi gol, kojeg je postigao Benzema, u španjolskim medijima proglašen "umjetničkim djelom" i to u produkciji BBC-a. Benzema je vratio loptu koju mu je uzeo Abdennour, dodao Baleu, koji petom odigrava za Ronalda, a ovaj poslužuje strijelca Benzemu.

Divlja utakmica, u kojoj su se kako vidimo uzbuđenja bez pauze prenosila od jednog gola do drugog, kulminaciju je imala u sudačkoj nadoknadi, kada su pri rezultatu 2:2 obje momčadi mogle do pobjede: Baleov udarac prošao je par centimetara od okvira gola, ali još veću priliku propustio je Negredo za domaćine u 93. minuti, kada je napadač koji je malo prije ušao u igru, ostao sam pred Realovim golmanom, ali Navas sjajno brani i tako produljuje Benitezov život na klupi. 

Negredo je tako propustio Valenciji donijeti prvu pobjedu pod novim trenerom Nevilleom i sada je klub s Mestalle već sedam uzastopnih utakmica bez trijumfa. Ali, kako naglašavaju španjolski mediji, koliko god Nevilleovi problemi bili veliki, mali su u usporedbi s onima koji muče Beniteza. Navas mu ih je tek privremeno ublažio, jer pogled na tablicu otkriva nam da ne samo što mu je Atletico pobjegao, a Barcelona može otići na pet bodova prednosti, nego i da mu Villarreal prijeti trećem mjestu:

 

Pročitajte više