KOVAČIĆ ZABLISTAO NA NAJVEĆOJ SCENI Naklonili su mu se Zidane i Ramos, a navijači ga dižu u nebo

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠPANJOLSKI mediji ne mogu se složiti tko je bio najbolji igrač utakmice između Barcelone i Reala (1:3), ne mogu niti u tome koliko je sudac zaista pomogao Kataloncima, ali svi se slažu da je Mateo Kovačić odigrao veliku utakmicu. Ili velikih 68 minuta, koliko je proveo na travnjaku prije lakše ozljede.
 
Hrvatski veznjak bio je najveće iznenađenje Zinedinea Zidanea za prvi El Clasico sezone. Nije iznenađenje što je od prve minute zamijenio suspendiranog Luku Modrića, već uloga koju mu je namijenio francuski trener.
 
Kovačićev zadatak nije bio ugroziti Barcelonin gol, nego onemogućiti Lionela Messija da ugrozi Realov. I u tome je uspio kao rijetko tko u okršajima s Argentincem.
 
Koliko je moćan bio hrvatski reprezentativac pokazuje i to što ga je nakon utakmice kao jednog od junaka izdvojio Realov kapetan Sergio Ramos.
 
"Moramo odati priznanje Kovačiću. Dao nam je život protiv Barcelone, nevjerojatno je puno napravio za momčad", rekao je Ramos.
 
Kovačićevoj partiji naklonio se i Zidane.
 
"Modrić? Imamo toliko rješenja... Pa Kovačić je odigrao vrhunski, posebno u defenzivi. Čudesno je kako je čuvao Messija. Kasnije se lakše ozlijedio i morao je izaći iz igre. On uvijek ispuni ono što od njega očekujem."
 
Naravno, oduševljeni su i navijači koji smatraju da je ovo sezona u kojoj bi Kovačić trebao dobiti još veću minutažu i još veću ulogu u momčadi europskog i španjolskog prvaka.
 
"On je odlučio utakmicu. Pa njegovo markiranje Messija je jedno od najboljih koje sam ikad vidio", "Mateo je idealna zamjena za Modrića", "Gledali ste buduću zvijezdu Reala i svjetskog nogometa", "Kada je Mateo ispraznio svoje džepove, u njima je pronašao Messija", samo su neki komentari oduševljenih navijača.
 

Pročitajte više