Kralj Cigana pobijedio u prvom meču nakon rušenja Klička: "Imat ću pojas do kraja godine"

Foto: Getty Images/Guliver Image

TYSON FURY vratio se boksu nakon dvije i pol godine pobjedom u Manchesteru protiv Sefera Seferija.

Nekadašnji prvak svijeta, koji je u studenom 2015. pobijedio Vladimira Klička, odradio je povratnički meč nakon višegodišnje pauze zbog borbe s ovisnošću, depresijom i suspenzijama zbog istih problema. Tek prije 20 dana objavljeno je da će Furyjev protivnik biti 39-godišnji albanski borac iz Gostivara Sefer Seferi koji je do sada imao 23 pobjede u 24 meča u karijeri.

Fury je dominirao od početka do kraja četvrte runde, nakon koje se Seferi više nije mogao vratiti u meč i upisao je drugi poraz u karijeri.

Kralj Cigana bio je za glavu viši od svog suparnika koji je u prvoj rundi spustio glavu i krenuo na bivšeg prvaka, ali ruke su mu bile prekratke i Fury je bio siguran na distanci. Kad je vidio da ga čeka lak posao, Fury je počeo raditi šou, smijao se i kreveljio dok ga Seferi nije zamalo pogodio.

U drugoj rundi Fury je bio ozbiljniji, ali ne posebno uvjerljiv. Britanski komentatori kritiziraju njegov pristup i lošu kondiciju, a zbog sporosti i tromosti vjerojatno bi imao velikih problema s jači suparnikom. Očito je da ga čeka još puno posla. Treću je rundu Fury odradio bolje, Seferi nije pokazao ništa, a u četvrtoj je domaćin odlučio završiti posao. Nizom udaraca uzdrmao je Seferija koji ih je primao sve više prema kraju runde. Prije početka pete Seferi se povukao iz borbe, a Fury počeo slaviti 26. pobjedu karijere u isto toliko mečeva.

Fury: Dajte mi sljedećeg!

"Osjećaj je fantastičan. Hvala fanovima na podršci. Čudesno je opet biti u ringu. Sefer je vrlo čvrst tip, dobro se kretao, želio sam se boriti s njim, ali nisam ja kriv što ga je sudac povukao. Dugo sam čekao povratak u ring, nisam se žurio, taman kad sam se zagrijao, povukli su ga iz borbe", rekao je Fury.

"Nije se došao ovdje boriti, došao je plesati i izbjegavati me. Bilo je čudno što je toliko niži od mene", dodao je.
 
"Mislim da je ovo bio uspješan povratak, uživao sam. Vraćao sam se u ritam kad su prekinuli meč. Nisam ga baš ni pogodio, samo par puta okrznuo. Ali, puno je manji, jasno je zašto su ga povukli. Dajte mi sljedećeg", poručio je Fury.

Najavio je da će sljedeću borbu imati u Belfastu u kolovozu.

"Osjećao sam se dobro, u formi, čini mi se da nisam bio trom. Ako i skinem još koji kilogram, bit ću još bolji. To je lako.

Na pitanje kada će biti spreman za aktualne prvake Anthonyja Joshuu i Deontaya Wildera, rekao je:

"Vrlo brzo. Čim mi Frank Warren (promotor) ugovori borbu, bit ću tamo. Karijera mi je bila na čekanju i sada samo želim ići naprijed. Imat ću svjetsku titulu do kraja godine".

Warren je dodao: "Joshua se bori s Alexanderom Povetkinom na jesen i neće biti dostupan do kraja godine. Wilder ima obaveznu borbu i također ne može biti slobodan ove godine. Tony Bellew je netko tko bi mogao to prihvatiti".

Pročitajte više