KRALJEV GOVOR SLOMIO REAL Naslovnice o odlasku velikana kojem Madrid kaže graZZias

Screenshot: Marca, Sport, El Mundo Deportivo, Daily Mirror, L'Equipe

ZINEDINE ZIDANE i njegov neočekivani odlazak iz Reala samo pet dana nakon što je trećim uzastopnim osvajanjem Lige prvaka postao najuspješniji trener najvećeg kluba, dominira naslovnicama europskih sportskih listova.

Naravno, prednjače oni madridski. Marca uz upečatljivu sliku Zidanea u sjeni i trofeja prvaka Europe u prvom planu, donosi kratku i efektnu igru slovima "graZZias", što je dakako poruka "hvala" za "čovjeka iza kojeg je ostavština legende", a dva istaknuta slova su naravno inicijali velikana.

AS poručuje "Zidane zauvijek i hvala ti na svemu", uz citat kojim bivši trener Reala objašnjava da je otišao zbog potrebe za promjenama u klubu.

Katalonski mediji pak ističu negativne strane odlaska najtrofejnijeg trenera Barcelonina najvećeg rivala. Tako El Mundo Deportivo uz fotografije Zidanea koji zatvara vrata i predsjednika Florentina Pereza dok ga u očaju gleda, piše "Real Madrid u šoku". Sport je još dramatičniji s velikim "Slomljeni" preko cijele naslovnice iznad fotografije Zidanea i šokiranog Pereza.

L'Equipe je najvećeg igrača i najtrofejnijeg trenera kojeg je dala Francuska, iz Reala ispratio fotografijom njegova isklesanog, dostojanstvenog lica velikana i naslovom "Kraljev govor".  Ova filmska referenca odnosi se na obraćanje javnosti u kojem je "kralj kraljeva" objavio odlazak iz Reala. 

Talijanski Corriere dello Sport piše "Zidane nokautirao svijet", a engleski Daily Mirror ističe kakve će posljedice ovaj prevrat u Kraljevskom klubu imati po Tottenham: ponudu njihovom treneru Mauriciju Pochettinu da preuzme Real i to samo tjedan dana nakon što je potpisao novi, petogodišnji ugovor sa Spursima. 
 

Pročitajte više