Kranjčar: Uvijek ću biti zahvalan Portsmouthu i njegovim navijačima

THE NEWS, dnevnik iz Portsmoutha, u četvrtak piše o opraštanju Nike Kranjčara od navijača kluba u kojem je proveo tri godine i s kojim je 2008. godine osvojio FA Cup. Proveo je vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije tri godine u ovom engleskom Premierligašu za kojeg je odigrao više od stotinu utakmica i postigao 12 pogodaka u njima.

"U Portsmouthu sam proveo krasno vrijeme i ostvario neke fantastične uspjehe poput osvajanja FA Cupa. Također uspjeli smo izboriti Europu, prvi puta i klupskoj povijesti. Uvijek ću biti zahvalan Portsmouthu koji mi je prvi dao priliku da zaigram u engleskoj Premier ligi", kazao je Kranjčar ne zaboravivši niti navijače njegovog sada već bivšeg kluba:

"Prigrlili su me kada sam došao, primili me u svoja srca, pa bih im se zbog toga htio zahvaliti. Nadam se da će ostati u prvoligaškom društvu, uvjeren sam da hoće. Navijači i svi ljudi koji su život posvetili klubu zaslužuju njegovo preživljavanje. Sezona će biti teška, ali se nadam da će se Portsmouth boriti do samoga kraja", dodao je hrvatski veznjak kojem predstoji borba za poziciju u Tottenhamu, s kojim je dogovorio četverogodišnju suradnju:

"Oduvijek sam govorio da mi je želja igrati u velikom klubu, a kada su me u Portsmouthu odlučili prodati znao sam da želim igrati samo za jednoga menadžera. Tottenham ima kvalitetne igrače, a ja priliku da se dokažem na najvišoj razini."

Harry Redknapp, menadžer Spursa, svojedobno je obnašao istu funkciju u Portsmouthu, gdje je i doveo Kranjčara. Upoznat s kvalitetama hrvatskog igrača inzistirao je na njegovom dolasku i u Tottenham.

O realiziranom transferu svoje je mišljenje izrekao i Peter Storrie, izvršni direktor "mornara".

"Navijači moraju znati da je Niko, kojeg smatram sjajnim momkom, bio u posljednjoj godinu ugovora i da je tražio odlazak. Kada razmotrite situaciju mislim da je potez koji smo napravili najbolji. Jasno je da za igrača u posljednjoj godini ugovora ne možete namaknuti silne milijune, samo se nadam da i navijači to shvaćaju."

"Želio bih biti krajnje pošten prema Niki koji mi je u nekoliko navrata kazao da neće potpisati produljenje suradnje s nama, ma kakav mu ugovor ponudili. Želio je razmotriti eventualne ponude jačih klubova, a ja nisam želio Spursima prodati još jednoga igrača. No, što sam mogao učiniti u ovoj situaciji kada je Niko želio otići, a Tottenham jedini pokazao interes za njime? Da smo ga zadržali do kraja ugovora imali bismo nezadovoljnog igrača što je demoralizirajuće, a takvo što nikako ne želite u klubu", kazao je Storrie, te zaključio laudama na račun hrvatskog reprezentativca:

"On je sjajan momak i veliki profesionalac koji je davao sve od sebe i koji je mnogo učinio za ovaj klub. Kada je zatražio odlazak nismo mu mogli stati na put."

Pročitajte više