Rapid - Dinamo 2:1

Krznar: Ovo je neobjašnjivo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je izgubio 2:1 kod bečkog Rapida u 3. kolu Europa lige. Ovo su prve reakcije nakon susreta.

Prvi je pred kamere stao Damir Krznar.

Krznar: Ovo je neobjašnjivo

"Nikako ne možemo biti zadovoljni. Ključ su bile duge lopte koje nismo osvajali i Rapid je iz njih stvarao puno više šanse nego mi. Neobjašnjiva nervoza od prve minute u napadu, puno žurenja, udaranja u blok. Iz tog zabijanja u zid Rapid nas je ugrožavao. U drugom poluvremenu nismo se uspjeli smiriti i doći do naše igre. U toj žurbi nismo složili nijednu pravu akciju. Ovo je neobjašnjivo, trebat će vremena da se sve slegne i da vidimo zašto i kako se ovo dogodilo", započeo je.

Osvrnuo se na promjenu formacije na poluvremenu. Iz početnih 4-3-3 Dinamo se vratio u formaciju s tri igrača u obrani.

"Morali smo mijenjati. Išli smo na provjerenu varijantu. Ipak, bez obzira na formaciju, vezni red nam nije bio pravi, nismo napravili konekciju. Nismo uspjeli strpati Rapid u blok, u 15-20 metara od gola i tu ih ugroziti kroz kombinatoriku", rekao je.

Prokomentirao je i izmjenu Petkovića u prvom dijelu.

"Nažalost, Petković nije mogao udarati loptu glavom. Ostala je posljedica onog udarca u glavu. Ako vam centarfor ne može igrati glavom, morate mijenjati."

Priliku od 46. minute dobio je mladi Baturina.

"Baturina je igrač koji može napraviti taj višak koji nam je falio. Krenuo je jako dobro, opteretio ga je brzi žuti karton i nakon toga se i on uklopio u sivilo. Ni s Tolićem nismo dobili ono što smo željeli, a onda ne možete tražiti rezultat."

"I dalje s devet bodova, s dvije pobjede na domaćem terenu vraćamo se u igru i na drugo mjesto. Ništa nije izgubljeno, ali sigurno je da moramo puno bolje", zaključio je.

Oršić: Jedina je istina da nismo bili pravi

Idući je bio Mislav Oršić.

"Teško mi je bilo što pametno reći. Jedina je istina da danas nismo bili pravi i Rapid je zasluženo pobijedio. Nakon 1:1 smo igrali dobro, ali Rapid je zabio i nakon toga više ništa nismo uspjeli iskreirati prema naprijed", započeo je pa dodao:

"Puno smo griješili, kad smo im uzeli par lopti, onda smo u sredini terena radili najjednostavnije greške u dodavanjima na 5-10 metara. Oni su tu radili rekontre i ugrožavali nas te unosili nervozu."

Dinamu je idući protivnik u Europa ligi upravo Rapid.

"Mislimo da možemo pobijediti u Zagrebu. Ovo nije bio naš najbolji dan. Moramo se bolje pripremiti i biti u glavama jači da možemo dati 100% od sebe, a kad dajemo 100%, onda pobjeđujemo", završio je.

Pročitajte više