DINAMO U LIGI PRVAKA

Krznar: Vrućina na Cipru? Ma to samo daje alibi mojim igračima

Marko Prpic/PIXSELL

TRENER Dinama Damir Krznar održao je konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice s ciparskom Omonijom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. 

 

"Iznimno zahtjevan protivnik koji je satkan od vrlo iskusnih igrača i trenera koji apsolutno zna igrati na rezultat. Očekujem tešku, rovovsku bitku. Ali uloga favorita i dalje je na nama. Postavit ćemo se autoritativno, kao favoriti, i pokušati naći prolaz u sljedeću rundu", rekao je Krznar na početku pa odgovarao na pitanja. 

Vraća li se Livaković na gol?

Da.

Je li poraz od Slaven Belupa ostavio psihološke posljedice na momčad?

Poraz nikad nije dobrodošao, kad god da se dogodi. Sada se dogodio u prvom kolu i naravno da zabrinjava što se nikad ranije nije dogodio tako rano, ali dobro je što je nova utakmica već za dva-tri dana. Odmah smo prebacili fokus na nju. Nije ugodno, ali svi smo profesionalci. Zadatak je analizirati, objasniti, detektirati zašto nismo bili dobri i to popravljati.

Koliko će biti promjena u odnosu na zadnje dvije utakmice?

Bit će dosta promjena. Da, igrali smo tu utakmicu u kombiniranom sastavu, ali u prvom redu da sačuvamo igrače zdravima jer je sigurno da su put na Island i podloga ostavili traga na njima. Morali smo to napraviti. Vjerovao sam igračima koje sam stavio protiv Belupa, a vjerujem im i sad. Tada samo pristup nije bio dobar.

Na čemu ste najviše radili u pripremi za Omoniju?

Imaju posebno otvaranje igre, šablonizirane ulaske iz druge u treću, primijetili smo još neke detalje. Jako su kreativni. Jučerašnju trening posvetili smo tome da imitiramo njihovu fazu napada. 

Druga utakmica na Cipru igrat će se u 17 sati, po jako vrućem vremenu. Kako pripremate momčad za to?

Potenciranje vrućine na Cipru je kontraefekt. Daje mojim igračima alibi koji ne volim. Vrućina, snijeg, kiša, nogomet se igra po svim uvjetima. Omonia je tako odabrala jer smatra da će joj to pomoći, a mi to možemo pretvoriti u motiv. 

Kakvu Omoniju očekujete?

Momčad koja zna igrati na rezultat. Očekujem Omoniju koja će nas čekati, navlačiti i pokušati iskoristiti kontranapad. Barem je takva bila u svim utakmicama koje smo gledali. Omonia je zaista dobar, respektabilan protivnik.

Pobjednik dvoboja Legia - Flora u trećem pretkolu Lige prvaka čeka Dinamo ako hrvatski prvak prođe Omoniju. Komentar?

Ne bi bilo fer ni sportski prema Omoniji da je preskačemo. Ali da budem fer i sportski, reći ću: Dinamo ili Omonia dobili su možda i najtežeg protivnika koji ih je mogao očekivati u trećem pretkolu. 

Pročitajte više