Kukoč gledao Partizan pa analizirao poraz srpskog tima: To se ne bi smjelo dogoditi

Screenshot: Sport Klub

KOŠARKAŠI Partizana poraženi su u Beogradu od Olympiakosa u utakmici 32. kola Eurolige. Susret koji je završio 74:59 za grčki sastav uživo je u Štark Areni pratio i Toni Kukoč. Legenda hrvatske košarke u Beogradu je bila povodom premijere dokumentarca Čarobna sedmica, autora Sabahudina Topalbećirevića, koji govori o Kukočevoj karijeri.

Trostruki osvajač Eurolige i trostruki prvak NBA lige dočekan je pljeskom u Beogradu gdje je odgledao poraz Partizana, a onda ga i prokomentirao za Sport Klub. Osvrnuo se i na blistavu trenersku karijeru Željka Obradovića, trenera Partizana koji je svoje momčadi devet puta odveo do naslova u Euroligi.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KUKOČEVU IZJAVU

Kukoč: Ne sumnjam da bi Obradović uspio u NBA ligi

"Nije tajna da je on možda i najbolji trener ikada. Ne sumnjam da bi uspio u NBA. Ako se uzme njegovo košarkaško znanje, sigurno bi uspio. Ako uzmete njegov način komunikacije, ne znam bi li igrači u Americi to preživjeli, iako je na njima. Igrači su danas razmaženi…", rekao je nekadašnji član trofejne momčadi Chicago Bullsa, a onda prokomentirao i poraz Partizana.

"Ne može se uvijek pobjeđivati, atmosfera je jednostavno bila takva. Svi igrači imaju želju igrati dobro u ovoj atmosferi, samo su neki igrači malo jače pogođeni. Imao sam osjećaj da Partizan kontrolira utakmicu, bilo je 13 koševa razlike i pomalo su me iznenadila nonšalantna dodavanja i izgubljene lopte", rekao je Kukoč i dodao:

"Olympiakos je agresivnom obranom preokrenuo utakmicu u svoju korist. Nakon toga Partizan je izgubio ritam, to se ne bi smjelo dogoditi. Kada uđete u posljednje dvije minute u neriješenom rezultatu, tim sa zamahom pronalazi način da dobije utakmicu. Partizan je imao dobre šuteve na kraju, ali su išli van obruča. Grci su zasluženo pobijedili"

Pročitajte više