koronavirus u sportu

Löw: Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći... Sad smo shvatili što je zapravo važno

Foto: Getty Images

NJEMAČKA je jedna od država domaćina Europskog prvenstva u nogometu koje se trebalo održati 2020. godine, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođeno na ljeto 2021. godine. 

Izbornik tamošnje reprezentacije Joachim Löw poslao je poruku koja je odjeknula u sportskoj javnosti Europe. 

"Posljednjih nekoliko dana potaknulo me na duboko razmišljanje. Svijet je, čini mi se, doživio kolektivnu katarzu. Imam osjećaj da se i priroda usprotivila ljudskom ponašanju. Jer način na koji smo živjeli i radili proteklih godina bio je neodrživ.

Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći i što većim profitima. Uopće nas nisu zanimali glad u svijetu, prirodne katastrofe. Sada smo suočeni s nečim što pogađa baš sve, napokon smo shvatili što je zapravo važno u životu!", rekao je Löw.

Svoju poruku zaključio je nogometom.

"Naravno da bi naša reprezentacija željela ovog ljeta igrati na prvenstvu koje je izborila. Svaki sportaš živi za te velike utakmice i velike turnire, ali svi mi moramo štititi zdravlje i živote ljudi, to naravno vrijedi i za nogomet.

Zbog toga je ovakva odluka u potpunosti ispravna, odgodi europske smotre nema alternative. Do prije nekoliko tjedana smo razmišljali o Bundesligi, Ligi prvaka, Europskom prvenstvu, a sada kada je koronavirus paralizirao svijet, više ništa nije kao prije!"

Pogledajte kako vratar njemačke reprezentacije provodi dane u karanteni zbog koronavirusa:

Pročitajte više