NBA

Jedan od favorita za NBA naslov u Orlando stigao bez glavne zvijezde

Foto: Getty Images

LA CLIPPERSI u srijedu su otputovali u Orlando, gdje će se u području Disney Worlda održati nastavak NBA sezone. Na popisu putnika nije bilo njihove najveće zvijezde i aktualnog MVP-a finala Kawhija Leonarda.

Ipak, to ne znači da će jedan od glavnih favorita ove jedinstvene sezone biti lišen usluga svoje superzvijezde. Leonard je jednostavno dobio nekoliko dodatnih dana da riješi neke obiteljske stvari te bi se trebao priključiti suigračima tijekom tjedna.

Leonard je ove sezone u prosjeku postizao 26,9 koševa, 7,3 skoka i 5,0 asistencija, propustivši pritom 13 utakmica, uglavnom zbog "load managementa", odnosno neigranja dva dana zaredom. Clippersi su s omjerom 44-20 na drugome mjestu Zapada, a uz gradske rivale Lakerse glase za najveće favorite za naslov prvaka.

Osim Leonarda, s momčadi nije otputovao ni Landry Shamet, koji je proteklog vikenda otkrio da je pozitivan na koronavirus, pa mora pričekati da završi dvotjedni period samoizolacije prije nego što se priključi suigračima. Za razliku od Leonarda, on će propustiti prvih nekoliko zajedničkih treninga, ali bude li sve u redu, bit će na raspolaganju Clippersima kad se sezona nastavi 30. srpnja.

Pročitajte više