Ladić Mandžukiću poklonio drugu priliku

IAKO najavljivano, zasigurno najveće iznenađenje na popisu izbornika U-21 reprezentacije Dražena Ladića za utakmice protiv Grčke i Azerbajdžana,  je novo-staro ime Maria Mandžukića kojem je dana druga prilika nakon nedavnog izbacivanja iz reprezentacije zbog "nedoličnog ponašanja".

"Razgovarao sam s klubom i sa igračem i veseli me da je Mario zaista napravio zaokret i u ponašanju i u svojim odličnim igrama u posljednje vrijeme. Takvog igrača treba i klub i reprezentacija, a njegova kvaliteta uostalom nikada niti nije bila upitna. Neke stvari se trebaju poštovati, a među njima je i hrvatski dres", rekao je Dražen Ladić.

"Igrat će samo najbolji"

Na ostatku popisa može se primijetiti da inače uvijek pozivani Duspara, Kupec i Bošnjak nisu u kadru. Ladić je to objasnio kao normalnom pojavom, pošto želi da uvijek igraju oni najbolji.

"Moj stav je taj da će uvijek biti pozivani oni najbolji. Nije bitno koliko netko ima nastupa, ukoliko se pojavi netko bolji od njega, taj će biti pozvan."

Ladić je izrazio zadovoljstvo do sada ostvarenim u kvalifikacijama, a pobjedom protiv Grčke, reprezentacija bi mogla potvrditi nastup na Europskom prvenstvu.

"Plan je za sada dobro ostvaren, osim onog kiksa protiv Albanije. To ćemo pokušati nadoknaditi već sada u Grčkoj. To nam je odlučujuća utakmica i smatramo da smo kvalitetnija momčad od njih i da ćemo pobijediti. Odmah nakon utakmice nastavljamo za Baku pošto se to pokazalo kao najisplativijei najpraktičnije riješenje."

"O reprezentaciji pišu oni koji ju ne prate"

Na kraju se izbornik osvrnuo na po njemu nezadovoljavajući tretman koji mlada reprezentacija ima u medijima.

"Smatram da bi u-21 reprezentacija trebala imati puno bolji tretman u medijima. Mi na svojim utakmicama ne primjećujemo nikoga od novinara, a onda isti ti novinari kritiziraju i pišu o našim utakmicama, a nisu biti niti na jednom treningu da mogu kompetentno pisati o tome", zaključio je Ladić.

Popis kandidata za Grčku i Azerbajdžan:

Vargić, Ježina, Santini, Vida, Prahić, Jajalo, Ipša, Lovren, Džidić, Baković, Dinjar, Puljić, Iličević, Sharbini, Bušić, Rukavina, Kerić,Tadić, Mandžukić, Romasov

M.P.
Foto: I.L.

Pročitajte više