NBA

LeBron James pasivno-agresivnom šalom testira svoju moć u NBA ligi

Foto: Getty Images

NBA LIGA još nije objavila datum početka nove sezone, ali američki mediji danima pišu kako se povratak košarke očekuje 22. prosinca. Tome se protivi NBPA, sindikat igrača, jer bi to značilo da će pripreme početi 1. prosinca, manje od dva mjeseca nakon završetka finalne serije u kojoj su LA Lakersi pobijedili Miami Heat.

Zaista, za te dvije momčadi, pa i za finaliste konferencija Boston Celticse i Denver Nuggetse, to nije dovoljno vremena za pravu fizičku, a posebno mentalno rekuperaciju nakon tri mjeseca boravka u izolaciji od ostatka svijeta u balonu Disney Worlda.

Jednima manje od dva mjeseca odmora, drugima više od osam mjeseci

S druge strane, velika većina klubova imala je sasvim dovoljno vremena za odmor, posebno oni koji nisu izborili doigravanje, a osam klubova koji nisu ni pozvani u Orlando nisu igrali još od prekida sezone u ožujku.

LeBron James, međutim, pretposljednjeg dana 2020. puni 36 godina, pa iako se na njemu još ne vide tragovi poodmakle sportske dobi, više mu nije lako održavati se na vrhunskoj razini bez adekvatnog odmora. Zato je on svakako protivnik tako ranog početka nove sezone. Njegov suigrač Danny Green nedavno se našalio da će James propustiti prvih mjesec dana sezone ako ona zaista počne u prosincu, a sad se drugom šalom nadovezao i sam LeBron.

"U prvoj polovici sezone neću se uopće vraćati u obranu", uz smijeh je rekao u razgovoru s bivšim američkim predsjednikom i svojim prijateljem Barackom Obamom u emisiji The Shop.

Kasniji početak NBA ligu mogao bi koštati čak milijardu dolara

Jasno je da se radi o šali, ali je, pogotovo s obzirom na dugačku povijest njegovih pasivno-agresivnih izjava, jasno kako najbolji košarkaš svijeta preferira kasniji početak sezone. Budući da NBA procjenjuje da bi zbog eventualnog početka sezone u siječnju izgubila između 500 milijuna i milijarde dolara, jasno je koliki je ulog gledajući širu sliku.

Zato bi, u slučaju da se zaista početak sezone pomakne na siječanj, to bio najbolji dokaz koliku moć, osim one neosporne na parketu, LeBron ima i izvan njega.

Pročitajte više