LeBron se vratio u Cleveland i pokorio ga u svakom pogledu

Foto: Gulliver / Getty Images

LEBRON JAMES gostovao je kod kuće prvi put od drugog odlaska iz Ohija. Ali za razliku od zvižduka, psovki i uvreda koje je dobio prije osam godina, kada je u Cleveland došao s Miamijem, sada je dobio ovacije cijele dvorane. 

Odužio se dubokim naklonom te s 32 koša, 14 skokova i sedam asistencija za pobjedu Lakersa 109:105.

Cavsi, koji su se raspali nakon drugog LeBronovog odlaska iz grada i poslije ovog poraza imaju skor 2-14, najgori u ligi, dali su sve od sebe kako bi mu zagorčali povratak kući, predvođeni Jordanom Clarksonom (20 koševa) i Tristanom Thompsonom (14 koševa i 15 skokova), ali LeBron je pogodio ili dodao za svih 11 poena kojima su gosti u zadnjoj četvrtini zaostatak od osam koševa pretvorili u pobjedu. 

Domaćin je imao priliku za izjednačenje, ali je Kyle Korver promašio otvoreni šut za tricu, nakon čega je Kentavious Caldwell-Pope u zadnjih 15 sekundi pogodio četiri slobodna bacanja za pobjedu Lakersa. 

Sve ovo bilo je u sjeni zahvalnosti koju je večer prije Dana zahvalnosti Cleveland iskazao svom najdražem sinu, koji je gradu prekinuo 52-godišnju šampionsku sušu. 

"Ovo je velika noć za ovaj grad, jer naš heroj se vratio", najavio je utakmicu Larry Drew, trener Cavsa. 

James je u dvoranu ušao tako da je dao "petice" čuvarima na ulazu, a na terenu je predstavljen kao zadnji igrač Lakersa i to rečenicom poznatom svima u Quicken Loans Areni: "2,03 visoka četvorka iz gimnazije St. Vincent-St. Mary. Dobrodošao kući LeBron James!"

Publika je na to odgovorila standing ovationom. 

Cijela utakmica bila je u znaku LeBronova povratka kući. Tako je tijekom timeouta u prvoj četvrtini James pozdravljen dirljivim videom. Redale su se slike njegovih utakmica za Cleveland, a najviše ih je bilo s povijesnog preokreta za naslov 2016. Zajedno sa scenama s terena, prikazivani su i isječci LeBronovog doprinosa zajednici, kao što je njegovo otvaranje škole "I Promise" u rodnom gradu Akronu, koju je posjetio prije utakmice i najavio da će je proširiti.

To je bio znak da se publika još jednom podigne na noge i skandira mu, dok je na velikom semaforu u dvorani pisalo "Hvala ti, LeBron". 

On se, vidljivo dirnut, vratio na teren pokazujući u znak poštovanja na sve strane dvorane. Nakon toga je napravio ono zbog čega je dobio ovakav doček. Pobijedio
 

Pročitajte više