LEGENDA OBJASNILA "Ljubav mi je bila važnija od novca i trofeja, danas bih vrijedio 200 milijuna eura"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NASTUPI Francesca Tottija u medijima uvijek su posebno zanimljivi. Princ Rima je proveo cijelu karijeru u Romi (1992. - 2017.), a na kraju prošle sezone završio je nevjerojatnu karijeru. Bio je to oproštaj poput pravog kralja na Olimpicu.

Rimljanin je tijekom karijere imao brojne ponude od Milana, Chelseaja, a najviše ga je želio Real Madrid. Ipak, ostao je vjeran svom klubu do kraja. 

"Najbolju ponudu dobio sam od Reala u sezoni 2003/04, ali sam odlučio ostati u Romi cijelu karijeru i to je za mene bilo najvažnije. Također, kad pogledam danas koliko su plaćeni igrači, vjerujem da bih vrijedio 200 milijuna eura", ispalio je Totti.

On je danas čelnik Rome, a odbijanjem Reala kao igrač bio je svjestan kako neće osvojiti toliko trofeja s Romom, ali ga to i nije previše pogađalo.

"Imao sam sve što sam želio u Romi. Ljubav i strast su mi bili važniji od trofeja s nekim drugim klubom. Pružio sam 101 posto za Romu jer sam je uvijek stavljao ispred sebe. Ona mi je bila i ostala sve. Jedina stvar koja mi je nedostajala jeste Zlatna lopta, koju sam želio osvojiti, a nisam", poručio je Totti.

"U Romi sam postao inteligentan i zreo. Rodio sam se, odrastao i umrijet ću takav. Nažalost, ne vjerujem da je moguć neki novi Totti koji će ostati u jednom klubu zauvijek. Danas je nogomet više biznis i mladim igračima je teško ostati na jednom mjestu poput mene i Danielea De Rossija. Također, klubovi su više fokusirani na južnoameričke igrače umjesto na mlade Talijane", zaključio je. 

Legendarni kapetan Rome odigrao je u karijeri 786 utakmica te zabio 307 golova. 

Pročitajte više