Legendarni kapetan Dinama vraća se na Maksimir

Foto: Getty Images/Guliver Image
 

BIVŠI nogometaš Dinama Goce Sedloski u srpnju se vraća na Maksimir, ali ovoga puta u ulozi glavnog trenera makedonskog prvaka Vardara, prvog europskog protivnika Dinama u novoj sezoni.

Goce Sedloski je u Dinamovom dresu proveo sedam sezona i za to vrijeme osvojio tri naslova prvaka, triput osvajao Hrvatski kup i dvaput superkup. Igrajući u spomenutim natjecanjima kao i u utakmicama Lige prvaka i Europske lige, Sedloski je za Dinamo nastupio 191 put te postigao 35 pogodaka. Zbog svojih igračkih i liderskih sposobnosti, Sedloski je dogurao do statusa kapetana Dinama. Rekorder je sa 100 nastupa za makedonsku reprezentaciju u kojoj je postigao osam pogodaka.

U trenerske se vode otisnuo nedugo po završetku igračke karijere 2011. godine, prvo kao pomoćnik u austrijskom Mattersburgu, a kasnije kao glavni trener u makedonskom prvoligašu Horizontu iz Turnova. U Vardar je stigao uoči pretprošle sezone, prvo u ulozi sportskog direktora, a od prošle sezone je preuzeo vođenje momčadi te obranio naslov prvaka Makedonije.

U igračkom kadru, uz skupinu iskusnih 30-godišnjaka koji su mahom bivši makedonski reprezentativci, Sedloski ima aktualnog člana nacionalne momčadi, 21-godišnjeg veznjaka Bobana Nikolova. Od stranaca se ističe brazilski veznjak Juan Felipe, armenski branič Hovhannes Hambardžumjan i novopridošli kolumbijski napadač Jhon Obregon.

"Dinamo je veliki klub, privući će navijače, a oni nam mogu pomoći"

Kapetan Vardara Boban Grnčarov je nakon ždrijeba rekao: "Dobili smo jednu od najjačih momčadi u skupini. Prošle godine smo igrali prijateljsku utakmicu, ali to nije mjerilo. Pokazali smo da možemo igrati protiv njih, koliko se sjećam, imali smo dosta udaraca na gol. Bit će težak protivnik, imaju više šanse proći dalje. Dinamo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i privući će veliki broj gledatelja, a uz njihovu pomoć možemo izvući dobar rezultat u prvoj utakmici".

Vardar je 13 puta porazio Dinamo

Vardar je samo jednom, u sezoni 2003/04. prošao do 3. pretkola Lige prvaka, a prošle ga je sezone u drugom pretkolu izbacio ciparski APOEL zahvaljujući golu postignutom u Skopju, iako je ukupan rezultat u dvije utakmice bio 1:1.

Makedonski klub je podsjetio na čak 67 međusobnih okršaja Dinama i Vardara, od kojih su samo tri u Kupu Jugoslavije, a ostalo u ligi bivše države. Dinamo je 36 puta pobijedio, 18 puta završilo je remijem, a 13 puta Vardar je bio bolji. Najveću pobjedu protiv Dinama Vardar je upisao u sezoni 1987/1988 na svom terenu sa 4:0.
 
 

Pročitajte više