Legendarni srpski rukometaš potvrdio Šterbikove riječi o puštanju Hrvatskoj

"IZBORNIK rukometne reprezentacije SCG Veselin Vujović tražio je od svojih rukometaša da Hrvatskoj predaju utakmicu na Europskom prvenstvu." - započinje tekst Glasa javnosti kojim se nastavlja afera o puštanju utakmice Hrvatskoj na Europskom prvenstvu.

Naime, nekoliko dana nakon završetka Europskog prvenstva nekoliko srpskih reprezentativaca kazalo je srpskim medijima kako su ih predstavnici Rukometnog saveza SCG Zoran Mićović i Zoran Radojičić, te izbornik Veselin Vujoić tražili da puste utakmicu Hrvatskoj.

No, i Savez i izbornik to demantiraju. Iz Saveza je stiglo priopćenje u kojem se kaže kako su na sastanku željeli provjeriti motiviranost igrača koji su inače dobri prijatelji s hrvatskim reprezentativcima, te da su nakon razgovora uvidjeli da reprezentativci SCG žele pobijediti Hrvatsku.

Izbornik Veselin Vujović kazao je kako je želio znati na čemu je i hoće li se rukometaši boriti protv svojih klupskih suigrača ili ne.

Kaže kako ih je na sastanku pitao "Hoćete li izaći kao pičke i pustiti vaše kolege da vas pobijede ili ćete se boriti kao nikad do sad, jer nam je ova utakmica od velike važnosti".

Vujović tvrdi kako su svi igrači potvrdili da će dati sve do sebe da pobjede Hrvatsku.

No, čini se da su u Srbiji svi uvjereni kako su Vujović i ekipa iz Saveza tražili puštanje utakmice, a navodno su to srpskim medijima potvrdili i rukometni reprezentativci.

Osim što je nekoliko reprezentativaca istupilo anonimno, vratar reprezentacije SCG javno je priznao i objasnio na koji su način Vujović, Mićović i Radojičić tražili da puste utakmicu Hrvatima, a njegove riječi potrdio je legendarni srpski rukometaš Dragan Škrbić.

"Dva sata prije početka utakmice s Hrvatima bio sam u automobilu s Dejanom Perićem kada nas je nazvao Šterbik. Vjerujte mi, plakao je kao malo dijete. Rekao nam je da je Vuja od njih tražio da predaju utakmicu, ali da nitko od igrača nije pristao. " - kazao je Škrbić za Glas Javnosti dodajući kao to govori samo da bi skinuo sumnjnu sa Šterbika, jer je Zoran Gobac, predsjesnik Hrvatskom rukometnog saveza, kazao je kako bi o namještanju utakmice trebalo pitati upravo vratara SCG Arpada Šterbika, koji je mogao birati želi li igrati za Mađarsku ili SCG.

Podsjetimo, Hrvatska je u susretu koji SCG nije značio ništa osim prestiža pobijedila rezultatom 34:30 i tako se plasirala u polufinale Europskog prvenstva.

A.H./Glas javnosti

Pročitajte više