L´Equipe: Runje i Lovren najgori u porazima njihovih klubova

PARIŠKI L'Equipe vrlo je lošim ocjenama valorizirao nastupe dvojice hrvatskih reprezentativaca, Vedrana Runje i Dejana Lovrena, u dvobojima 4. kola francuskog prvenstva.

Runje i Lovren su dobili vrlo loše trojke (ocjene su od 1 do 10) u porazima svojih momčadi. Runjin Lens izgubio je na gostovanju kod Saint-Etiennea 3:1. Hat-trick je Runji zabio Dimitri Payet, a uz hrvatskog vratara, samo je još jedan Lensov nogometaš, Aurier, dobio trojku.

Dvojica su zaradila šestice, kapetan Demont i Monnet-Paquet, a igrač utakmice je, dakako, trostruki strijelac u domaćoj momčadi Payet s odličnom devetkom.

Lyon je, pak, također izgubio gostujući sraz, i to od Lorienta sa 2:0. Hrvatski nogometaš Dejan Lovren na mjestu desnog stopera odigrao je svih 90 minuta za poraženi sastav te, poput Runje, od L'Equipea dobio trojku, a istu ocjenu dobili su u Lyonu još kapetan Toulalan i napadač Gomis.

U Lyonu je debitirao novopridošli francuski reprezentativac Yoann Gourcuff, koji je ušao u igru u 30. minuti umjesto ozlijeđenog Delgada. Slučaj je htio da u dresu novog kluba, koji ga je potpisao za 22 milijuna eura odštete Bordeauxu, debitira i izgubi od vlastitog oca, Christiana, koji je trener momčadi Lorienta.

Gourcuff je ujedno bio i najbolje ocijenjeni igrač Lavova sa šesticom. U domaćem sastavu su dvojica strijelaca, Gameiro i Kitambala, zaradila najbolje osmice.

Pročitajte više