koronavirus i sport

Liječnik francuskog prvoligaša se ubio nakon što je saznao da ima koronu

Foto: Screenshot Twitter

ŠOK u Francuskoj. Glavni liječnik petoplasirane momčadi francuskog prvenstva Reimsa Bernard Gonzales (61) počinio je suicid nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus. Isti je nalaz imala i njegova supruga.

Le Parisien javlja kako je liječnik Reimsa u svome domu ostavio oproštajno pismo koje povezuje njegov čin sa zarazom covid-19.

Arnaud Robinet, gradonačelnik Reimsa, kazao je da je šokiran. Rekao je kako je nesretni Gonzales predstavljao jedan od stupova nogometnog kluba Reims. Sudjelovao je u njegovom povratku u Ligue 1, vodeći brigu o igračima.

''Bio je klupski liječnik, vrhunski profesionalac, kojeg su svi cijenili. Znam da je ostavio poruku da objasni svoju gestu, ali ignoriram njen sadržaj'', kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Reimsa Jean-Pierre Caillot jednostavno je bio u šoku.

"Ostao sam bez riječi, jednostavno sam šokiran", rekao je Caillot.

U Francuskoj je do sada zabilježeno blizu 90.000 tisuća slučajeva zaraze koronavirusom, dok je život izgubilo više od 7500 ljudi.

* Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više