Poraz Šuškovih trupa od najboljih europskih mladića za zbogom Euru

PRED izabranicima Ive Šuška bio je iznimno je težak posao - ne samo da su izgubili prve dvije utakmice od Gruzije i Švicarske i pritom nisu zabili gol, već su se morali vaditi protiv aktualnih europskih prvaka.

Hrvatska nogometna budućnost u kvalifikacijama: Tri utakmice, tri poraza i bez postignutog gola

Hrvatska se osječkim porazom od Španjolske praktički oprostila od borbe za Euro, jer nakon tri kola nema boda, Španjolska je vodeća sa devet, a druga je Švicarska sa četiri i utakmicom manje.
Podsjetimo, Hrvatska je s aktualnim prvacima Europe igrala dodatne kvalifikacije za Euro 2011, a Španjolci su slavili u obje utakmice, 2:1 u Varaždinu i 3:0 u Burgosu.

Vukušić u prvom napadu zagrijao "rukavice od 28 milijuna" i to je bilo to od Hrvatske


Domaći su se postavili domaćinski, barem na samom početku. Već u prvoj minuti Vukušić je prihvatio loptu na 20-ak metara od gola i neloše pucao, ali David De Gea uz manje probleme kroti loptu. U sljedeće dvije minute, nastavak opsade: Dva uzastopna kornera za Hrvatsku španjolski golman spašava boksanjem.

Tu je bio kraj ozbiljnim hrvatskim prijetnjama, jer već u 18. minuti Atleticov Koke dovodi Španjolce u vodstvo. Planas je lijepo ubacio s lijeve strane za Morena, čiji udarac glavom pogađa Kalinića. Odbijanac kupi Koke i zakucava ga u mrežu za vodstvo Španjolske. Pet minuta poslije prilika za Španjolsku: Muniain je prošao s lijeve strane i na rubu 16-erca poslužio Kokea. Strijelac prvog gola tuče jako, a lopta odlazi uz desnu Kalinićevu vratnicu.

Španjolska se igrala s Hrvatskom


Potpunu dominaciju Španjolaca, koji su "tika-takom" potpuno uspavali domaćine, prividno su razbili Čop i Kovačić udarcima iz daljine, a pet minuta prije kraja, Roman iz slobodnjaka na rubu šesnaesterca dobro puca u Kalinićev donji lijevi kut, ali golman naše reprezentacije lijepo "vadi" tešku loptu.

Na kraju poluvremena, posjed lopte je bio 63 prema 37 posto za Španjolsku. Time je sve rečeno.

U 57. minuti, utakmica se i definitivno mogla okončati, jer Napadač Benfice Rodrigo krasno je prsima primirio loptu i ušao u šesnaesterac, odakle je s lijeve strane pogodio malu mrežu suprotnog kuta. Nakon toga, utakmica se pretvorila u prijateljsku. Osječki navijači našli su novog ljubimca - "kradljivca krafni" De Geu.

"Primili smo tipične glupe hrvatske golove"

Mario Šitum je ispravno detektirao manjkavosti Hrvatske protiv suparnika koji protivniku ne prašta greške: "Dobili smo tipične glupe hrvatske golove. Trebali smo zabijati iz polušansi, jer oni su jaka ekipa i znalo se da nam ništa neće pokloniti. Sad idemo u Estoniju i pobjeda tamo nam je posljednja šansa da izborimo Euro."

Sastavi:

HRVATSKA


Kalinić; Antolić, Pavlović, Kelić, Župarić - Brozović, Punčec - Šitum, Kovačić, Čop - Vukušić.

ŠPANJOLSKA

De Gea; Montoya, Martinez, Amat, Planas - Romeu, Koke, Muniain, Illarramendi - Canales - Rodrigo

Pročitajte više