Novinić donio pobjedu Karlovcu protiv Istre, Slaven minimalno protiv Zagreba

U ČETIRI utakmice 1. kola HNL-a odigrane u petak domaćini su ostvarili dvije pobjede, a dvije su utakmice završene remijem.

Nova sezona HNL-a počela je u utorak pobjedom Hajduka na Poljudu protiv Šibenika 2:1, a u petak su odigrane još četiri utakmice prvog kola. Pobjede su ostvarili Slaven Belupo i Karlovac, dok su Lučko i Zadar, odnosno Osijek i Rijeka podijelili bodove.

Čvrstu utakmicu odigrali su Osijek i Rijeka u Gradskom vrtu podijelivši bodove nakon remija 1:1. S istekom prvog poluvremena Rječani su poveli nakon sjajne akcije Čuline koji je po lijevoj strani prošao dvojicu protivničkih igrača i poslao loptu na 5-6 metara odale Alenu Dediću nije bilo teško zabiti za 0:1. Već nakon odmora domaćin je izjednačio. Šorša je ubacio, a Goran Ljubojević glavom zabio za konačnih 1:1.

Kovačević srušio Istru

U Karlovac se nakon nekoliko mjeseci izbivanja vratio Igor Pamić, ali na klupi gostiju iz Pule. Bivšeg trenera srdačno su dočekali domaći navijači Gademzi, ali Pamić ih nije poštedio na terenu. Istra je bila bolja na terenu prvo poluvrijeme, a u vodstvo su došli u 42. minuti kada je Denis Grbić izigrao domaću obranu i lijepo zabio za 1:0. Karlovčani su izjednačili u 70. nakon pritiska u drugom dijelu, a s bijele točke precizan je bio Željko Kovačević, 31-godišnji bivši igrač Segeste koji je prošlog ljeta bio na probi i u Hajduku. Kovačević je zakuhao cijelu situaciju kada je uputio snažan udarac u lijeve rašlje, vratar Mance morao je izbiti u korner, a nakon udarca iz kuta lopta je pogodila Matu Sušića u ruku i sudac je sudio penal. U sudačkoj nadoknadi Kovačević je dobrim ubačajem iz slobodnog udarca pronašao Novinića koji zabija za potpuni preokret i pobjedu Karlovčana.

Lučko propustilo pobijediti u prvoligaškom debiju

Solidan debi u Prvoj HNL imali su nogometaši Lučkog koji su vodili sve do 87. minute kada je Begonja zabio za konačnih 1:1. Izjednačio je Begonja s desetak metara nakon gužve u kaznenom prostoru, a nekoliko minuta ranije Lučko je moglo potvrditi pobjedu, ali je bivši igrač Hajduka Leo Novak nije iskoristio priliku zabiti iz neporedne blizine. Momčad iz zagrebačkog predgrađa povijesni prvi gol u Prvoj HNL postigla je u 52. minuti, a zabio ga je Nikola Rak.

Slaven Belupo pobijedio je Zagreb sa 1:0, a gol odluke zabio je Leon Benko u 60. minuti utakmice. U posljednjoj minuti utakmice Pelaić je kod gostiju morao izaći iz igre zbog drugog žutog kartona.

1. kolo HNL:

Pročitajte više