Liverpool demolirao Arsenal

NAKON desetak dana zvižduka, kojima su odjekivali stadioni gdje su nastupali engleski reprezentativci, obožavatelji najvažnije stvari na Otoku konačno su pljeskali.

U utakmici koja vodi na treće mjesto Premiershipa  i u Europu, domaći su na prepunom Anfieldu pregazili Arsenal sa 4:1 i nanijeli mu najteži poraz u posljednjih šest godina. Osim toga, bila je to slatka osveta za čak tri poraza ove sezone protiv topnika.

Briljirao je Peter Crouch čiji je nastup bio pod upitnikom zbog ozljede nosa. Postigao je savršeni hat-trick, desnom nogom, lijevom nogom i glavom. Već u četvrtoj minuti Crouch je centaršut Arbeloe s lijevog boka s prve stative skrenuo u mrežu.

Pola sata kasnije Fabiuo Aurelio je s lijeve strane centrirao. Crouch je izgledao još viši nego što je njegovih 195 cm i glavom zakucao loptu iza Lehamnnovih leđa te povisio na 3:0 u 60. minuti Agger.

Pogotkom Gallasa u 73. minuti Arsenal nije popravio loš utisak od samog početka utakmice. Sve nade gostiju za eventualnu neizvjesnu završnicu pokopao je Crouch još jednim i to najljepšim pogotkom. Prihvatio je vrlo tešku loptu u šesnaestercu Arsenala, okružen trojicom protivnika. Sjajno je loptu provukao petom, i ljevicom još jednom probušio Lehmanna.

Početkom drugog poluvremena engleski junak u pobjedi nad Andorom Gerrard morao je napustiti igru zbog ozljede. Čini se da je njegovo povlačenje iz igre bilo preventivne prirode i da će Gerrard  biti spreman za meč Lige Prvaka iduće srijede protiv nizozemskog PSV-a.

M.J.
Foto:AFP

Pročitajte više