LIVERPOOL - HUDDERSFIELD 5:0 Salah i Mane natrpali nemoćne goste

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL je u prvoj utakmici 36. kola Premiershipa na Anfieldu pregazio Huddersfield s 5:0 i, barem do nedjelje i susreta Burnleya i Cityja, skočio na prvo mjesto.

Rezultati by SofaScore

Uoči utakmice se iznenada ozlijedio Roberto Firmino koji je upitan i za srijedu i spektakl na Nou Campu, ali i bez njega je Liverpool vrlo lako došao do nova tri boda. Neizvjesnost je trajala točno 16 sekundi koliko je Keiti trebalo da oduzme loptu gostima, odigra je Salah, a ovaj mu uzvratio asistencijom za 1:0.

Već tad je bilo jasno da je samo pitanje koliko će Liverpool zabiti golova, a uz ovih pet mogao je barem još dva, tri. U 23. minuti Robertson je krasno ubacio s lijevog krila, a Mane glavom spustio loptu u gol za 2:0, a na 3:0 je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena povisio Salah. Njemu je asistirao drugi Liverpoolov bek, Trent Alexander-Arnold koji je Egipćanina našao dugom loptom, a vodeći strijelac Premiershipa majstorski prebacio istrčalog Lössla.

Dvoboj Manea i Salaha za titulu najboljeg strijelca lige nastavljen je u drugom poluvremenu kad se Mane izjednačio sa Salahom na 21 golom. U 66. minuti mu je Henderson centrirao na vrh peterca, a Senegalac glavom zabio za 4:0.

Ipak, Salah je opet preuzeo prvo mjesto u 83. minuti  nakon što mu je Henderson ubacio s krila, a takve šanse Salah zabija i zavezanih očiju. Mane je do hat-tricka mogao pet minuta ranije, ali je njegov udarac nakon odličnog centaršuta Shaqirija zaustavila stativa.

Još jednu dobru priliku imao je Dejan Lovren nakon slobodnog udarca te Alex Oxlade-Chamberlain koji se vratio nakon ozljede poslije točno godinu dana pauze. U igru je ušao u 72. minuti i u prvom dodiru s loptom je povaljao Schindlera, ali mu je Lössl obranio udarac u čistoj šansi.

Tako je Liverpool opet na prvom mjestu, a dva njegova strijelca na samom vrhu ljestvice strijelaca. Ne bude li prvak, Liverpool bi mogao biti drugi sa samo jednim porazom i, lako moguće, dva najbolja strijelca u prvenstvu. To je, pak, senzacionalna rijetkost.

Pročitajte više