"LIVERPOOL JE U RASULU, GLUP I DJETINJAST" Ikona Redsa o Kloppovoj momčadi

Foto: Getty Images/Guliver Image

"SREĆOM, na televiziji sam, pa ne smijem psovati, iako bih najradije to radio kad vidim kako igraju." Tako je Liverpoolov velikan Jamie Carragher na norveškoj televiziji Viasport počeo komentar utakmice njegova kluba i Seville (3:3) u Ligi prvaka. 

Liverpool je nakon samo pola sata imao ogromno vodstvo 3:0 i držao ga do 53. minute. Činilo se da je osigurao pobjedu za prvo mjesto i prolazak skupine kolo prije kraja. Ali onda se pojavila poslovično užasna Liverpoolova igra u obrani, posebno prilikom prekida. Sevilla je do kraja utakmice postigla tri gola, posljednji u sudačkoj nadoknadi i tako čudesno spasila bod iz naizgled bezizlazne situacije. 

Uz dužno poštovanje dodatnoj snazi i motivu koju je igračima Seville dalo otkriće trenera Berizza na poluvremenu da boluje od raka, ozbiljna momčad i veliki klub ne smije za 40 minuta prosuti tako veliko vodstvo. Carragher se, najblaže rečeno, slaže s ovom tezom.
 
"Ovo što smo u drugom dijelu vidjeli od Liverpoola je rasulo. Momčad igra glupo. Što se tiče nogometne inteligencije, izgleda mi kao da gledam djecu kako se igraju", užasnut je Carragher nastupom kluba u kojem je proveo cijeli život.
Legendarni branič Redsa ističe da od nasljednika u zadnjem redu i onih koji bi im trebali pomagati nije očekivao previše, ali... "Osjećao sam da se Liverpoolova obrana neće moći nositi s atmosferom i igračima u Sevilli, ali stvarno nisam očekivao ovako očajan nastup i gledanje kako protivnici zabijaju tri gola."
 
Carragher ne može doći k sebi nakon onog čemu je svjedočio: "Neshvatljivo mi je da igrači Liverpoola, nakon što u prvom dijelu naprave sve što je trebalo - ostvare ogromnu prednost i ušutkaju temperamentne navijače domaćina, u drugom te iste navijače i suparnike ožive tako što im daju glupe slobodne udarce. Liverpool je to stalno radio. Uostalom, Sevilla je dva gola zabila iz prekida. 
 
"Glupo" i "djetinjasto" bile su ključne riječi na Carragherovu repertoaru dok je opisivao Liverpoolovu igru u Sevilli.
 
Trener Jurgen Klopp nakon utakmice priznao je da je njegova momčad "u drugom poluvremenu prestala igrati nogomet".

Pročitajte više