Transferi

LIVERPOOL POTVRDIO PRVI LJETNI TRANSFER Stigao Brazilac za 50 milijuna eura

Getty Images/Guliver Image

NIZ engleskih medija objavio je u ponedjeljak navečer kako je Liverpool na korak do realizacije vrlo zvučnog transfera. Niti sat vremena kasnije stigla je i službena potvrda - Brazilac Fabinho iz Monaca prelazi na Anfield za 50 milijuna eura.

Fabinho je prvo ljetno pojačanje Liverpoola i trebao bi biti zamjena za Emrea Cana, koji će vjerojatno preseliti u Juventus.

"Ovo je nešto što sam oduvijek želio. Liverpool je div, velika momčad. Infrastruktura kluba je fantastična. Nisam morao dvaput razmisliti kada su me zvali", rekao je Fabinho na predstavljanju.

"Pokušat ću kreirati svoju povijest u ovom klubu. Nadam se da ćemo uspjeti osvojiti trofeje. Pokušat ću učiti, rasti i napredovati kako bih bio dio povijesti ovog kluba", dodao je Brazilac.

BBC piše kako će Liverpool platiti Monacu oko 45 milijuna eura odštete uz dodatnih 5 milijuna ovisno o nastupima.

"Ima sposobnost i mentalitet za igranje na najvišoj razini, na nekoliko pozicija - šesticu, osmicu, dvojku. To je tako kul", presretan je trener Liverpoola Jurgen Klopp novim pojačanjem.
 
Fabinho je ove sezone za Monaco skupio 45 nastupa, 8 pogodaka i 5 asistencija. U Monaco je stigao iz portugalskog Rio Avea za 6 milijuna eura i u klubu proveo pet sezona, skupio ukupno 225 nastupa i 29 golova. Ovog ljeta neće nastupati na Svjetskom prvenstvu jer se nije našao na popisu 23 igrača za Rusiju.

 

Pročitajte više