Premier liga

Liverpool pred potpisom rekordnog sponzorskog ugovora na Otoku

EPA

LIVERPOOL je na pragu potpisivanja novog dugogodišnjeg ugovora s Nikeom, čija bi vrijednost, prema pisanju ESPN-a, trebala iznositi više od 750 milijuna funti. U slučaju da dođe do potpisa, bila bi riječ o ugovoru koji bi po vrijednosti prestigao onaj koji Manchester United ima s Adidasom.

Ugovor koji klub s Anfielda trenutno ima s New Balanceom, vrijedan 45 milijuna eura po sezoni, istječe na kraju sezone 2019./2020., ali ista tvrtka ima priliku produljiti ugovor tako da izjednači svaku rivalsku ponudu. 

Čelnici Liverpoola održali su pregovore s Adidasom i Pumom kako bi dobili što veći ugovor, a sada se čini da bi mogli prebaciti dosad rekordan iznos. Barcelonin ugovor od 100 milijuna funti godišnje, koji je potpisala s Nikeom na 10 godina, drži rekord koji Liverpool ne može dostići, ali Unitedov ugovor bi itekako mogli premašiti. 

Cijena dresova raste iz dana u dan, cijeli brend Liverpoola sve više vrijedi, njegova glavna lica poput Jürgena Kloppa, Mohameda Salaha, Virgila Van Dijka i Roberta Firmina daju im mogućnost da postignu i najviše svote kada su ovakvi ugovori u pitanju. 

Pročitajte više