Liverpoolova legenda rasturila Kloppove šetače: Dva tjedna priprema su se opijali

Foto: Guliver Image/Getty Images

LJUBITELJIMA engleskog nogometa najdraža televizijska emisija koja ga prati je "Monday Night Football", u kojoj često mišljenja sukobljavaju stručni komentatori, inače velikani najboljih engleskih klubova i najvećih rivala.

Carra protiv Gaza

Jamie Carragher, koji je cijelu karijeru proveo u Liverpoolu, te Gary Neville, koji se također nije micao iz njegovog Manchester Uniteda, zahvalni su sugovornici i analitičari iz barem dva razloga: kao bivši nogometaši koji su prošli i osvojili sve, nude jedinstveni insajderski uvid u engleski nogomet, a s obzirom da su tijekom igračkih karijera bili žestoki rivali, nakon čega su ostali legende "nepomirljivih" Redsa i Red devilsa, naravno da njihove zajedničke analize obilježavaju i polemike.
 
Naravno, nakon jučerašnjeg neočekivanog Liverpoolovog poraza kod Leicestera (1:3), Neville je uživao, a Carragher, koji je u 17 godina u klubu za Liverpool odigrao čak 737 utakmica, bjesnio. Jer klub njegovog života tako je nastavio užasni niz u 2017. tijekom kojeg je ispao iz oba Kupa, a u prvenstvu od kandidata za naslov, postao borac za četvrto mjesto. Navijači zato traže odlazak do jučer omiljenog trenera
 
Liverpoolov velikan pridružio se navijačima u ogorčenju Kloppom
 
Kao bivši branič, Carragher je ogorčen što Liverpoolov trener nije riješio čuvene probleme Redsa u tom dijelu momčadi: "Na putu smo da opet primimo 50 golova u sezoni, a Klopp ne radi ništa kako bi to popravio. Lucasa sada svi kritiziraju zbog loše igre na stoperu, a meni ga je žao, jer on ne tamo ne bi smio biti. To je kao da mene, koji sam bio stoper, postavite na desno krilo. Nema šanse da se Lucas može nositi s Vardyjem u sprintu, posebno kada igrate s najviše postavljenom obrambenom linijom, praktično na centru."
 
Osim što je kritizirao trenerovu taktiku i kadrovska rješenja, poručio je što misli i o nevjerojatno lošoj, bezvoljnoj igri Liverpoolovih nogometaša u Leicesteru i to nakon što ga je pecnuo Neville: "Liverpool je igrao očajno, a s obzirom da je na ovu utakmicu došao nakon dva tjedna bez meča, što je iskoristio za pripreme u La Mangi, moram pitati što su igrači tamo radili?"
 
Legenda Reds kratko je odgovorila uz kiseli osmijeh: "Opijali su se."

Pročitajte više