Ljubojević: Stariji igrači su se nametnuli kao vođe, u svlačionici smo svi kao jedan

DINAMOV napadač Goran Ljubojević i veznjak Luka Modrić su u razgovoru s novinarima komentirali pripreme, pohvalili atmosferu u svlačionici i iznijeli očekivanja od sljedeće sezone. Oko jednog se u Maksimirskoj 128 svi slažu - Dinamo ide u pohod na dvostruku krunu.

Ljubojević, koji će u subotu biti u prvoj postavi protiv Cibalie , o pripremnim utakmicama je rekao: "Odlično se osjećam, lopta me sve bolje sluša, protiv Željezničara sam dvaput zabio, trener me pohvalio i za igru u Torontu protiv Glasgow Rangersa. Moglo bi se reći da sam uhvatio ritam. S nama napadačima je tako, kad ne ide onda ne ide, no kad se otvori - serija ne prestaje. Nadam se da će tako biti i sa mnom.

Na pitanje novinara Sportskih novosti o tome kakva je situacija u svlačionici, Ljubojević nije dugo tražio odgovor: "Fenomenalna. Totalno drukčija nego lani, Kao da se dogodio neki klik, sve se promijenilo, postalo idealno. Prava smo klapa, dišemo kao jedan, to se osjeća i na terenu."

"Na to je puno utjecao dolazak, točnije povratak u naše redove starijih igrača. Oni su se odmah nametnuli kao vođe, lani takvih nije bilo. Ulili su nam dodatnu sigurnost, slobodno se može reći da nam je svima puno lakše." - kazao je centarfor Dinama.

"Bezbroj puta sam ponovio da u Dinamo nisam došao zaraditi nego se afirmirati. Bilo bi žalosno da je drukčije. Postavio sam si u karijeri velike ciljeve, prvi je biti prvak s Dinamom." - dodao je Ljubojević.

Luka Modrić je u razgovoru s novinarima odbacio usporedbe s Nikom Kranjčarom: "Time se uopće ne opterećujem. Moje je da u Dinamu odigram najbolje što mogu, da budu zadovoljni trener i navijači, da pridonosim našim uspjesima."

"U Maksimiru se zajedništvo osjeća na svakom koraku. Nema zavisti niti ljubomore, jedan drugog bodrimo i pomažemo. Ali moramo još jako marljivo raditi da bismo postigli ono što smo zacrtali." - dodao je Luka Modrić, koji je prošle sezone bio na posudbi u zaprešićkom Interu.

Govoreći o razvoju prvenstva, Modrić je izjavio: "Mislim da će biti neizvjesno i vrlo zanimljivo. Ako nastavimo igrati kao u pripremama mogli bi biti glavni kandidati za naslov, no do njega se nipošto neće stići lako, bez velike borbe sve do kraja."

Pročitajte više