Lovren čuva Benzemu: Može li Real nakon šest sezona proći osminu finala LP-a?

VEČERAS ćemo dobiti posljednja dva putnika u četvrtfinalu Lige prvaka. U osmini finala Lige prvaka sastaju se Real - Lyon i Chelsea - Kobenhavn.

Nakon 1:1 na Gerlandu, Lyon se nada da drugu godinu zaredom može izbaciti veliki Real u osmini finala. Dosad su na Santiago Bernabeu igrali tri puta i sva tri puta remizirali. S druge strane, Madriđani pod Joseom Mourinhom još nisu izgubili domaću utakmicu, ali su u zadnjih šest sezona ispadali iz Lige prvaka u osmini finala.

Ronaldo će biti spreman za večeras, dok su Kaka i Higuain definitivno otpali.

"Igrat ćemo na 0:0, to nas vodi naprijed. Ne šalim se, nadam se da će Casillas obraniti sve udarce Lyonovih igrača. Da, postavit ćemo se na 0:0. Nije bitna ljepota, nije bitno ništa osim prolaza iz naše, Realove perspektive", najavio je Mourinho.

Aly Cissokho, Yoann Gourcuff i Cris upitni su za večerašnju utakmicu iako je Cissokho sinoć trenirao na Santiago Bernabeu. Ederson neće igrati, no zato je spreman Lisandro Lopez.

"Prošle godine smo ovdje morali zabiti i sad smo ponovo u toj situaciji. Moramo se boriti u obrani, ali i igrati ofenzivno. Real nije samo Ronaldo, tu su još mnogi drugi igrači. Benzema pokazuje kako opasan može biti. Znamo da igramo protiv teškog protivnika koji je večeras favorit, ali smo koncentrirani na našu igru", rekao je Claude Puel, trener Lyona.

Dejan Lovren nakon odlične prve utakmice protiv Reala će i večeras biti u sastavu. Lovren će se na mjestu stopera hrvati s Benzemom koji je stigao upravo iz Lyona, Ronaldom, Ozilom i ostalima. Hrvatski reprezentativac ima žuti karton pa bi ga drugi žuti eliminirao iz sljedeće utakmice Lige prvaka.

Očekivani sastavi:

Real Madrid: Casillas; Ramos, Carvalho, Pepe, Arbeloa; Alonso, Khedira; Di Maria, Ozil, Ronaldo; Benzema

Lyon: Lloris; Reveillere, Cris, Lovren, Kallstrom; Toulalan, Gourcuff, Gonalons; Lisandro, Gomis, Cesar Delgado




Najmanje uzbuđenja u osmini finala donosi uzvrat Chelsea i Kobenhavna. Englezi su u prvoj utakmici slavili 2:0 i večeras na Stamford Bridgeu moraju dovršiti posao.

Carlo Ancelotti ima gotovo cijelu momčad na raspolaganju, neće igrati samo Alex i Yossi Benayoun.

"Prva utakmica je bila jako važna za nas. Bila je to prijelomnica sezone koja nam je dala vjeru da možemo nastaviti i svladati Manchester United. Želimo tako nastaviti i ući u četvrtfinale. U prvoj smo utakmici igrali jako dobro i nadam se da ćemo to ponoviti. Mislim da je Barcelona trenutno najbolja momčad u Europi, ali u Ligi prvaka moraš dati sve od sebe jer je svaka utakmica drugačija", rekao je Ancelotti.

Jesper Gronkjaer, nekadašnji ofenzivac Chelseaja nakon sedam godina vraća se na Stamford Bridge.

"Trebam čudo. Očito samo u jako, jako teškoj situaciji. Odigrat ćemo najbolje što znamo, pokušat ćemo biti čvrsti i poboljšati neke stvari iz prve utakmice. Želim da se borimo do kraja i ako ćemo ispasti, želim da ispadnemo boreći se", kaže trener Kobenhavna Stale Solbakken.

Pročitajte više