Ludnica u Argentini: River kiksao, a Boca golom Teveza osvojila naslov prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

BOCA JUNIORS je u nevjerojatnoj završnici, u posljednjem kolu, preskočila najvećeg rivala River i osvojila 34. naslov argentinskog prvaka. 

River je imao titulu u rukama i tri boda prednosti dva kola prije kraja. Međutim, remijem u prošlom kolu protiv Defense (1:1) omogućio je Boci da mu priđe na svega bod nakon njene pobjede kod Colona (4:0).

Ipak, sve što je trebalo Riveru jeste pobjeda u posljednjem kolu kod Atletico Tucumana koji je poveo u 19. minuti preko Toleda. Ipak, River je izjednačio već u 35. minuti golom Suareza i imao je puno vremena za preokret i potvrdu 37. naslova prvaka.

No, od toga nije bilo ništa jer ekipa Marcela Gallarda nije uspjela pronaći put do gola Atletica.

Embed from Getty Images

Istovremeno, Boca se mučila na Bomboneri protiv Gimnasia La Plate koju vodi legendarni Diego Maradona. Sastav Miguela Angela Russoa vršila je pritisak, tražila gol, ali se činilo kako do njega neće doći. Na tribinama je očajavao i slavni Juan Roman Riquelme, a onda je otkucala 72. minuta i stadion je eksplodirao od oduševljenja.

Kapetan Carlos Tevez primio je loptu na rubu šesnaesterca i opalio, čak taj udarac i nije bio savršen, ali je bio toliko jak da je probio gostujućeg golmana, a lopta završila u mreži za veliko slavlje na krcatoj Bomboneri.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku gola možete pogledati OVDJE.

Do kraja utakmice Boca je sačuvala prednost i slavila 1:0, a posebno je obradovala vijest da River nije uspio svladati Atletico, pa je veliko slavlje moglo započeti u plavo-žutom dijelu Buenos Airesa.

Embed from Getty Images

 Rekorder River koji na titulu čeka od 2014. godine tako je ostao na 36 naslova, dok se Boca sada približila na svega dvije titule i ima ih 34. 

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više