LUDNICA U MIAMIJU Federer nakon tri sata i tri tie-breaka slomio Kyrgiosa, u finalu 37. put protiv Nadala

Foto: Getty Images/Guliver Image

ROGER Federer pobijedio je Nicka Kyrgiosa 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5) i plasirao se u finale Mastersa u Miamiju gdje ga čeka Rafael Nadal

Meč je već ušao u četvrti sat igre kad je Roger Federer bacio jedan forhend u aut i Nick Kyrgios je imao 5:4 i dva servisa u tie-breaku trećeg seta polufinala Mastersa u Miamiju. A onda je u sljedećem poenu usred izmjene netko iz publike viknuo "aut!" i Kyrgios je promašio čisti udarac.

"Koji vam je kurac!? Pa dajte jebeno zašutite!", urlao je Australac koji je na centralnom terenu Crandon Parka imao malo ili nimalo navijača.

Bijesnio je 21-godišnji Kyrgios, sudac je pokušavao smiriti publiku, no više ništa nije moglo spasiti Australca. Proradio je njegov, česti nezadrživi temperament i u sljedećem poenu napravio je dvostruku pogrešku i tako darovao Federeru priliku, koju Švicarac za razliku od drugog seta ovaj put nije propustio.

Servis winnerom je nakon tri sata i 15 minuta igre slavio 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5) i plasirao se u finale, a Kyrgios je na putu do mreže svom snagom razbio reket u tlo.

Gledatelji su u fenomenalnom meču vidjeli čak 269 poena, što je prava rijetkost za meč na dva dobivena seta. Izgubljena su samo dva servisa i to oba u prvom setu u kojem je Australac servirao za set na 5:4 i imao još dvije set lopte u tie-breaku.

Federer će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala, koji je sa 6:1, 7:5 sredio Talijana Fabija Fogninija. Bit će to 37. međusobni susret dvaju najvećih rivala i već drugi ovosezonski finale nakon Australian Opena. U Melbourneu je Federer slavio u pet epskih setova.

Pročitajte više