liga prvaka

Ludo zadnje kolo LP-a: Barca moli Bayern za milost, iz jedne skupine svi mogu proći

Foto: Guliver Image

VEČERAS se igraju utakmice 6. kola Lige prvaka u skupinama od E do H.

Sinoć su završile skupine od A do D, a posljednji klub koji je izborio plasman u Ligu prvaka bio je Atletico koji je u odlučujućoj utakmici u gostima pobijedio Porto 3:1 i tako se ugurao na drugo mjesto. Ranije su osminu finala izborili Ajax, Sporting, Liverpool, Manchester City, PSG, Real i Inter.

Skupina E

Bayern - Barcelona 21:00

Benfica - Dinamo Kijev 21:00

Cijela Europa pratit će što se događa u Münchenu gdje će rasterećeni Bayern, koji je dobio svih pet utakmica u skupini, dočekati Barcelonu kojoj prvi put nakon 20 godina prijeti ispadanje već u skupini. U drugoj utakmici u skupini Benfica je domaćin Dinamu i Portugalci uz pomoć Bayerna mogu proći u osminu finala.

Ako Benfica pobijedi Dinamo, što je za očekivati, Barcelona mora pobijediti u Münchenu jer joj bod u tom slučaju nije dosta. Benfica ima bolji međusobni omjer s Kataloncima (3:0, 0:0) i Barceloni igra samo pobjeda ili velika pomoć Ukrajinaca u Lisabonu.

Skupina F

Manchester United - Young Boys 21:00

Atalanta - Villarreal 21:00

Ronaldo je spasio Manchester United u posljednjoj utakmici u ovoj skupini i osigurao mu osminu finala. No zato će o drugom putniku u drugi krug u izravnom dvoboju odlučivati Atalanta i Villarreal.

Talijanima igra samo pobjeda, ali je Atalanta u strašnoj formi, što se ne može reći za Villarreal. Oni su doživjeli tri teška poraza u posljednje četiri utakmice i potpuno su ispali iz forme. Gasperinijeva momčad dobila je pet od posljednjih šest utakmica, a izvukli su joj se jedino Young Boysi s kojima je u gostima odigrala 3:3.

Young Boysi na Old Traffordu mogu proći u Europa ligu, ali za to će morati pobijediti United i nadati se pobjedi Villarreala u Bergamu, što je sve skupa ipak teško očekivati.

Skupina G

Salzburg - Sevilla 21:00

Wolfsburg - Lille 21:00

Ovo je najluđa skupina u cijelome posljednjem kolu Lige prvaka. Uoči večerašnjih utakmica sve četiri momčad imaju šansu proći dalje i svaka od te četiri momčadi sigurna je s pobjedom nevezano kako završe druge utakmice.

Ako pobijedi Lille, Wolfsburg će ga preskočiti jer bi u tom slučaju imao bolji međusobni omjer s Francuzima budući da je prva utakmica završila 0:0. Svaki drugi ishod za Nijemce znači kraj europske sezone jer imaju bod manje od Seville s kojom imaju i lošiji međusobni omjer.

Salzburg je siguran s pobjedom, a dosta mu je i bod ako Wolfsburg ne pobijedi Lille. U slučaju da Wolfsburg pobijedi, a Salzburg i Sevilla odigraju neodlučeno, zatvorio bi se krug od tri momčad s po osam bodova. Tada bi u osminu finala prošli Salzburg i Wolfsburg jer bi na mini-tablici ta tri kluba imali po šest, a Lille dva boda.

Sevillu te kalkulacije previše ne zanimaju. Ona zna da je s pobjedom u Austriji sigurni putnik u nokaut-fazu, ali to je ujedno i jedini način na koji može nastaviti natjecanje u Ligi prvaka.

Skupina H

Juventus - Malmö 18:45

Zenit - Chelsea 18:45

U ovoj skupini je pitanje prolaska riješeno, a jedino se ne zna tko će osvojiti prvo mjesto. Chelsea će biti prvi ako pobijedi Zenit u zaleđenom Sankt-Peterburgu u kojem se danas temperatura kreće između -12 i -15 stupnjeva. Englezi imaju bolji međusobni omjer s Juventusom.

Pročitajte više