Lula: Pobijedili smo srcem i dušom, ostali su došli samo s ponudama

"OVO NIJE pobjeda pojedinca, ovo je pobjeda 190 milijuna duša, pobjeda južnoameričkog kontinenta i cijele Latinske Amerike",  u suzama je rekao brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva.

Lula je, dakako, slavio pobjedu Rio de Janeira kojem su članovi Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) dodijelili domaćinstvo Olimpijskih igara 2016. godine. Ponudio je prvi čovjek Brazila i razloge zbog kojih je Rio u Kopenhagenu nadmašio svoje konkurente, Madrid, Tokio i Chicago.

"Glavna je razlika bila u tome što su oni koji su bili ovdje u našim očima vidjeli da smo stigli sa srcem i dušom. Ostale zemlje su stigle s ponudama, mi smo donijeli srce i dušu",  rekao je Lula brazilskoj televiziji.

"Brazil više nije zemlja druge klase, definitivno smo se priključili razini na kojoj su zemlje prve klase. Svjetska je banka već potvrdila da će Brazil 2016. biti peta gospodarska sila u svijetu."

Odbio je na kraju Lula i ocjene kako je u Kopenhagenu pobijedio predsjednika SAD-a Baracka Obamu koji je lobirao za Chicago.

"Nisam pobijedio Obamu, nego je Rio pobijedio Chicago. Obama je moj vrlo dobar prijatelj."

Pročitajte više