Lyon je bolja momčad i na Maksimiru će slaviti

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Dinamova avantura u Ligi prvaka završava na Maksimiru protiv Lyona, a nakon šta su igrači Krune Jurčića uspjeli postići gol(ove) Realu sada žele i prvi bod(ove) u Ligi prvaka. Činjenica je da je Dinamo uvjerljivo najslabija momčad skupine i to se vidjelo na svih pet dosadašnjih nastupa Jurčićeve momčadi. Isto je tako činjenica da su Beqiraj i Tomečak golove postigli nakon šta su Realovi igrači ubacili „u dvije brzine niže“. Nakon te je utakmice Dinamo odigrao dvije razočaravajuće utakmice u HNL-u. Prvo su remizirali s Interom koji je imao pola sata igrača manje, a Alispahić je promašio i jedanaesterac, a zatim su remizirali i u Vinkovcima s Cibalijom. Jurčić je kao i pred susret s Ajaxom rekao da u Zagreb stiže ekipa kojoj mogu parirati, te je dodao da se nada prvom bodu i da bi to bila velika nagrada za svih. Prema Jurčićevim riječima Ajax i Real su nogometni strojevi koji melju sustavom igre, dok Lyon nije na toj razini. Taj će bod biti uistinu teško osvojiti kada se zna situacija s izostancima kod Dinama. Naime, Jurčić ne računa na ozlijeđene braniče Tonela, Cufrea i Šimunića tako da će uz Vidu stoper biti netko od veznih igrača. To će biti Arijan Ademi ili polivalentni Jerko Leko.

Lyon je nakon nekoliko slabijih rezultata remizirao s Ajaxom, no taj je remi bez pogodaka za njih bio ravan porazu zato jer sada za prolazak u osminu finala imaju nemoguću misiju. Nadaju se pobjedi Real Madrida u Amsterdamu, a oni bi morali svladati Dinamo s šest pogodaka razlike (ukoliko Real pobjedi jednim golom razlike). U prvenstvu su pobjedili Auxerre i Toulose postigavši po tri pogotka, no Toulouse im je na Gerlandu postigao dva gola. Igrači Lyona i trener Garde u svojim izjavama govore da utrka za osminom finala Lige prvaka nije gotova, te vjeruju u pozitivan rasplet cijele priče. Lyon će biti znatno jači nego što je to bio u prvoj utakmici s Dinamom koju su glatko pobjedili. Naime, sada su im potpuno spremni Lisandro Lopez, Cris, Ederson i Gourcuff, a spreman je i Bastos. Utakmicu s Toulouseom su propustili Gomis i Lovren, no obojica su u Zagrebu. Nema rezervnih golmana Vercoutrea i Anthonya Lopesa, te Yannisa Tafera koji se oporavljaju od težih ozlijeda, no to nisu igrači koji su kod Gardea u prvom planu.

Vjerojatni sastavi:

Dinamo: Kelava, Ibanez, Vida, Ademi, Vrsaljko, Leko, Callelo, Badelj, Kovačić, Sammir, Beqiraj

Lyon: Lloris, Revelierre, Cris, Lovren, Cissokho, Kallstrom, Gourcuff, Ederson, Bastos, Gomis, Lisandro

BetPlace.net preporučuje:

Dinamo traži svoj prvi bod u Ligi prvaka, a Lyon želi pobjedu velikom gol razlikom koja bi im omogućila prolazak u osminu finala ukoliko Real Madrid slavi u Amsterdamu. Lyon bi morao biti bliži pobjedi budući da je u prvoj utakmici na Gerlandu bio znatno bolja momčad, a uz to su u zagrebačkoj utakmici igrački mnogo jači. S obzirom da Dinamo ima velikih problema s ozlijedama braniča očekujemo pobjedu Lyona, a s obzirom da su vratari najbolji igrači obje momčadi u posljednje vrijeme možemo očekvati podosta otvorenu utakmicu u kojoj golova ne bi smjelo nedostajati. Dinamo će bodove u Ligi prvaka vjerojatno čekati u nekoj od nadolazećih sezona.

>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više