"Ma kakve vuvuzele, Torcida stvara pravi pakao!"

RUMUNJSKI mediji pod dojmom su sinoćnje utakmice, no ponajprije Torcide. Oni koji su uživo prisustvovali utakmici na Poljudskom stadionu u stranu guraju samu utakmicu, a veliku pažnju svojih stupaca posvetili su baš tribinama za koje kažu da su jedan nepojmljiv fenomen za rumunjski nogomet.

> Poluvrijeme iz snova i poluvrijeme iz pirije: Od Rome nije bilo boljeg Euro Hajduka na Poljudu

> Svaguša: Samo Split može imati ovakav klub, ovakve navijače i ovakvog budalastog predsjednika

> Poklepović: Presretan sam, Rumunji nisu znali da u ovakvom dekoru padaju i veće momčadi

> Ioan Andone: Ovakav ambijent nikad u životu nisam doživio

> Oluja sa sjevera



"Ovakvu atmosferu volio bi imati bilo koji klub na svijetu, ovo je nevjerojatno. Izgubiš 3:1 i svejedno te dočeka 30 tisuća optimista", ističe Sport.ro.

Posebno očarani i duhoviti bili su novinari Gsp.ro koji pod naslovom "Ma kakve vuvuzele, Torcida stvara pravi pakao", pišu:

"Orila se pjesma na prepunom stadionu čitavih 90 minuta, pa čak i dva sata prije i dva sata poslije same utakmice. Za Torcidu koja je inače na lošem glasu postojala je samo jedna momčad, ona Hajdukova. Naši igrači ih uopće nisu interesirali, kao ni malobrojni rumunjski navijači. Njima je bilo samo do pjesme i veselja, veličanstveno."  

"Kad bi mi imali ovakvu podršku u Bukureštu, siguran sam da bismo osvojili Ligu prvaka", izjava je to Cristijana Borceua koju u svom tekstu o Torcidi prenosi ProSport.ro.

Pročitajte više