MAĐARSKA - ISLAND 2:1 Nestvaran preokret u Budimpešti za plasman na Euro

Foto: EPA

MAĐARSKA je u nevjerojatnoj utakmici finala doigravanja kvalifikacija za Euro 2020. pobijedila Island 2:1 iako je gubila do 88. minute.

Islanđani su poveli u 11. minuti golom Gylfija Sigurdssona iz slobodnog udarca. Njegov šut nije bio previše opasan, ali je Gulacsiju neshvatljivo ispao iz ruku i završio u golu.

Mađari nisu imali previše prilika, a najbliže su bili iz prekida. U 22. minuti Orban je nakon ubačaja iz kornera pucao ravno u Haldorssona, a Szoboszlai je u 41. i 45. minuti odlično pucao iz slobodnih udaraca. Prvi je otišao preko gola, a drugi je islandski golman obranio.

Mađari okrenuli u zadnje četiri minute

Mađarska je stiskala, ali bez pravih šansi da bi do preokreta došla na nevjerojatan način. U 88. minuti islandski igrači triput su pogodili jedni druge, a odbijanac je došao u noge Nega koji je zabio za, činilo se produžetak. 

Islanđane gol nije presjekao pa su u drugoj minuti sudačke nadoknade krenuli po pobjedu. Orban je blokirao udarac na crti, a Bodvarssonov drugi pokušaj također je završio u bloku. Lopta se odbila do Nikolicsa koji brzo odigrava Szoboszlaiju, a veznjak Salzburga krenuo je u sprint prema islandskom golu. 

Gotovo 50 metara nitko ga nije pokušao zatvoriti i 20-godišnjak je na ulasku u šesnaesterac preciznim udarcem od stative pogodio za potpuni preokret i veliko slavlje Mađara.

Mađarska će na Euru igrati u skupini F s Portugalom, Njemačkom i Francuskom.

Pročitajte više